ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν για απόπειρα πώλησης βρέφους 3 Βούλγαροι

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν για απόπειρα πώλησης βρέφους 3 Βούλγαροι

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ένοχους τρεις Βούλγαρους για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας νεογέννητου βρέφους έναντι αμοιβής, στη Θεσσαλονίκη.

Για παράνομη υιοθεσία νεογέννητου βρέφους έναντι αμοιβής το δικαστήριο καταδίκασε – ερήμην – σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή και τη βιολογική μητέρα του βρέφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes.gr, ο άνδρας και η γυναίκα του, ηλικίας 40 χρόνων, από τη Βουλγαρία, έφερναν εγκυμονούσες συμπατριώτισσές τους για να γεννήσουν στην Ελλάδα και μετά να πουλήσουν τα μωρά σε θετούς γονείς.

Τόσο η μάνα όσο και οι δύο συγκατηγορούμενοί της συνελήφθησαν αμέσως μετά τη γέννα, σε ιδιωτική μαιευτική κλινική της Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς, στις 12 Φεβρουαρίου 2019.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για «απόπειρα παράδοσης σε υιοθεσία τέκνου με αθέμιτο όφελος, απόπειρα μεσολάβησης σε υιοθεσία με πρόθεση κερδοσκοπίας και κατ’ επάγγελμα και συμμορία, κατά περίπτωση».

Το χρονικό της υπόθεσης και η προϊστορία της βουλγαρικής σπείρας

Στις 9 Φεβρουαρίου 2019 η μία κατηγορούμενη γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι, το οποίο οι δύο συγκατηγορούμενοι συμπατριώτες της (το ανδρόγυνο) ανέλαβαν να δώσουν για υιοθεσία έναντι αμοιβής άνω των 5.000 ευρώ. Προηγουμένως τη μετέφεραν από τη Βουλγαρία στην ιδιωτική μαιευτική κλινική της Θεσσαλονίκης για τον τοκετό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την έρευνα προέκυψε για τους δύο μεσολαβητές ότι εμπλέκονται και σε υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία στην Ηγουμενίτσα και τα Τρίκαλα, ενώ στο παρελθόν οδήγησαν στην ίδια κλινική για να γεννήσουν και άλλες δύο Βουλγάρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.