Εντοπίστηκε το αγνοούμενο ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου An-26

Εντοπίστηκε το αγνοούμενο ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου An-26

Συνετρίβη το ρωσικό αγνοούμενο μεταγωγικό αεροσκάφος An-26 με εξαμελές πλήρωμα κοντά στην πόλη Χαμπάροφσκ

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου του Χαμπάροφσκ όταν βρίσκονταν σε απόσταση 38 χιλιομέτρων από το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο TASS το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν ανάφερε κάποια βλάβη και η πτήση εκτελούνταν κανονικά, ενώ το αεροσκάφος πραγματοποιούσε πτήση ελέγχου των επίγειων συστημάτων επικοινωνιών.

Η ομάδα διάσωσης δεν κατέγραψε κάποιο σήμα κινδύνου.

Για τον εντοπισμό του κινητοποιήθηκε ελικόπτερο της πολιτικής αεροπορίας και ελικόπτερο του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης συμμετέχουν εκ μέρους του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων 70 διασώστες και 20 οχήματα, ενώ όπως ανακοίνωσε το υπουργείο η επιχείρηση δυσχεραίνεται λόγω της νύχτας και των κακών καιρικών συνθηκών.

Το αεροσκάφος ανήκει σε εταιρεία πτητικών ελέγχων και συστημάτων και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εξειδικεύεται στην εξασφάλιση πτήσεων που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης και πραγματοποιεί το 90% των συστημάτων ελέγχου πτήσεων που υπάρχουν στα αεροδρόμια της Ρωσίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται το πρακτορείο TASS το αεροσκάφος AN-26 πραγματοποιεί πτήσεις επί 42 χρόνια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.