ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ραγδαίες εξελίξεις στην Καβάλα: Ο 40χρονος σκότωσε και 34χρονο Ρουμάνο «επειδή του το είπε ο Σατανάς»

Ραγδαίες εξελίξεις στην Καβάλα: Ο 40χρονος σκότωσε και 34χρονο Ρουμάνο «επειδή του το είπε ο Σατανάς»

Ένας 40χρονος Έλληνας ταυτοποιήθηκε ως δράστης απόπειρας ανθρωποκτονίας με θύμα 34χρονο Ρουμάνο νυχτοφύλακα, τον Σεπτέμβριο του 2019, στο 10ο χλμ της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης- Κιλκίς.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για το ίδιο άτομο που κατηγορείται για την εν ψυχρώ δολοφονία 58χρονου εργάτη γης από την Αλβανία, έναν χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 2020, στην Κάριανη Καβάλας, υπόθεση που εξιχνιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει ψυχιατρικό ιστορικό, ενώ στην προανακριτική του απολογία αποδέχθηκε τις πράξεις τους.

Όπως έγινε γνωστό, ο 40χρονος ισχυρίστηκε στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ότι «τον διέταξε ο Σατανάς» να διαπράξει τα εγκλήματα.

​​​​​​​Για την περίπτωση του εργάτη γης, τον οποίο δεν γνώριζε και είχε προσλάβει δήθεν για κλαδέματα στον ελαιώνα του, απολογήθηκε ήδη στον ανακριτή Καβάλας, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε διαφωνία με τον εισαγγελέα ως προς την ποινική του μεταχείριση και ειδικότερα για το εάν θα πρέπει να τού αναγνωριστεί η έλλειψη ικανότητας προς καταλογισμό, όπως ζήτησαν οι συνήγοροί του.

​​​​​​​Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίστηκε προσωρινά ο κατ’ οίκον περιορισμός του μέχρι να εκδοθεί βούλευμα από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα άρει την παραπάνω διαφωνία.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του νυχτοφύλακα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο 40χρονος τον πυροβόλησε την ώρα που το θύμα κατευθυνόταν στη δουλειά του, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στην κοιλιακή χώρα. Κατάφερε τελικά να κρατηθεί στη ζωή ύστερα από νοσηλεία σε νοσοκομείο. Για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και αναμένεται να κληθεί σε απολογία ενώπιον του ανακριτή.

Η ανακοίνωση για την εξιχνίαση από την Ασφάλεια Καβάλας έχει ως εξής:

«Εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας που διαπράχθηκε σε βάρος αλλοδαπού σε αγροτική περιοχή της Καβάλας.

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας ημεδαπός.

Από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης, εξιχνιάστηκε ανθρωποκτονία σε βάρος αλλοδαπού, πράξη που έλαβε χώρα την 23-8-2020, σε αγροτική περιοχή της Καβάλας.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, υπενθυμίζεται ότι το πρωί της 24-8-2020, εντοπίσθηκε 58χρονος αλλοδαπός σε αγροτική περιοχή του οικισμού Κάριανης Καβάλας, θανάσιμα τραυματισμένος στο κεφάλι, από πυροβόλο όπλο. Έπειτα από εξειδικευμένη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία και εργαστηριακά δεδομένα που προέκυψαν από την ανάλυση ευρημάτων, διαπιστώθηκε ότι δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ο δράστης εντοπίστηκε πρωινές ώρες χθες, στη Θεσσαλονίκη και προσήχθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη κατόπιν έκδοσης σχετικού Εντάλματος Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.