Θεσσαλονίκη: Πρώην δημοτική σύμβουλος προσποιούνταν τη γιατρό & εξαπατούσε καρκινοπαθείς

Θεσσαλονίκη: Πρώην δημοτική σύμβουλος προσποιούνταν τη γιατρό & εξαπατούσε καρκινοπαθείς

Μια δημοτική σύμβουλος στη Θεσσαλονίκη, έβαλε στο στόχαστρο ασθενείς με καρκίνο, τους οποίος εξαπατούσε κάνοντας τη γιατρό.

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν την κατήγγειλε η κουμπάρα της, που ήταν ένα από τα πρώτα θύματά της

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική σύμβουλος παρουσιαζόταν σαν ιατροδικαστής με σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και με το πρόσχημα της γνωριμίας με εξιδεικευμένους άλλους γιατρούς και κέντρα, υποσχόταν σε καρκινοπαθείς «ενδεδειγμένα» φάρμακα με το αζημίωτο. Τους πρότεινε σωστό κοκτέιλ χημειοθεραπείας και επίσπευση εξετάσεων για να βρουν ποιο γονίδιο καρκίνου.

Η κομπογιαννίτισα δεν δίσταζε μάλιστα να μπαίνει στα νοσοκομεία, όπως το ΑΧΕΠΑ, και να βγάζει φωτογραφίες φορώντας την ποδιά γιατρού μαζί με τους ασθενείς. Η δράση της εκτείνεται σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα, με θύματά της μέχρι και επαγγελματίες οδηγούς που ήθελαν να εξασφαλίσουν άδεια επαγγέλματος.

Η ψευτογιατρός καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλάκιση με αναστολή.

«Είμαι διπλά εξαπατημένος, είναι κουμπάρα μου»

Ο Τάσος Αποστολίδης σύζυγος ασθενούς που εξαπατήθηκε και κουμπάρος της ψευτογιατρού, ο οποίος και την κατήγγειλε, σημείωσε πως όταν η σύζυγός του αρρώστησε το 2016, η υποτιθέμενη γιατρός εμφανίστηκε και έταξε γρήγορη νοσηλεία και σωστά φάρμακα.

«Είμαι διπλά εξαπατημένος, είναι κουμπάρα μου. Μην γνωρίζοντας, την πιστέψαμε αφού ήταν άνθρωπος της εμπιστοσύνης μας. Μας έλεγε “μην στεναχωριέστε θα κανονιστώ να πάρεις τα γνήσια φάρμακα όχι αυτά που δίνουν στον κοινό λαό”. Μόνο χρήματα δίναμε, δεν είδαμε ποτέ φάρμακα» είπε.

Ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος έχασε πάνω από 1.300 ευρώ, κατέφυγε τελικά στη δικαιοσύνη αφού κατάλαβε την πλεκτάνη της κουμπάρας του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο κόσμος φοβάται να πάει στη δικαιοσύνη επειδή χρειάζονται πολλά χρήματα. Εγώ έφαγα στα δικαστήρια περισσότερα από όσα μου πήρε αυτή» είπε ο σύζυγος της ασθενούς με καρκίνο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.