Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της 36χρονης Έφης

Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της 36χρονης Έφης

Για ακόμη μια μέρα σήμερα Τετάρτη, θα συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η εκδίκαση της δίκης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης της 36χρονης Έφης.

Οι δικηγόροι της κατηγορούμενης που έριξε το βιτριόλι, Σάκης Κεχαγιόγλου και Νίκος Καράμπελας, αναμένεται να ζητήσουν από το δικαστήριο την επιεικέστερη ποινική μεταχείρισης της.

Η 36χρονη αντιμετωπίζει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονία από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας.

Ήδη, δια μέσω των νομικών της παραστατών τη μετατροπή της κατηγορίας στο επιεικέστερο αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ίσως και σήμερα η απόφαση για την ποινή

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να εκδώσει την ετυμηγορία του και το πότε θα την ανακοινώσει, είτε αυτό θα γίνει σήμερα είτε στην επόμενη συνεδρίαση της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου 2021.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου επί της ενοχής της κατηγορούμενης η οποία έχει ομολογήσει την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας, αρνούμενη ωστόσο ότι είχε ανθρωποκτόνο δόλο, ο εισαγγελέας της έδρας, Χαράλαμπος Μαστραντώνακης θα προτείνει επί των ελαφρυντικών περιστάσεων και εάν πρέπει ή όχι να αναγνωριστούν στην 36χρονη, θα τοποθετηθούν οι δικηγόροι των δύο πλευρών και στη συνέχεια το Δικαστήριο, αφού και πάλι αποσυρθεί σε διάσκεψη, θα εκδώσει την απόφαση του.

Επόμενο στάδιο είναι αυτό της ποινής. Αρχικά και πάλι ο εισαγγελέας θα προτείνει την ποινή που θα πρέπει να επιβληθεί στην 36χρονη και στη συνέχεια αφού ακουστούν και οι συνήγοροι το δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανάλογα με το χρονικό πλαίσιο που θα χρειαστούν οι δικηγόροι της 36χρονης αλλά και το πόσο θα διαρκέσει η διάσκεψη δικαστών και ενόρκων για κάθε στάδιο της διαδικασίας αναμένεται η δίκη να ολοκληρωθεί είτε στη σημερινή συνεδρίαση είτε στη μεθαυριανή ενώ δεν αποκλείεται η απόφαση επί της ενοχής να εκδοθεί σήμερα και επί της ποινής την Παρασκευή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.