ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι επτά αστυνομικοί

Καταδίωξη στο Πέραμα: Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι επτά αστυνομικοί

Σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή οι επτά αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που πρωταγωνίστησαν στην καταδίωξη του Περάματος.

Συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, αναμένεται να περιγράψουν εκ νέου τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες διαδραματίστηκε το αιματηρό συμβάν και στη συνέχεια εισαγγελέας και ανακριτής να αποφασίσουν για την τύχη τους.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία από την δικογραφία, έρχονται στο φως της δημοσιότητας με τις καταθέσεις του οδηγού του λεωφορείου, του Αιγύπτιου ιδιοκτήτη του κλαπέντος Hyundai, αυτοπτών μαρτύρων και των συγγενών του νεκρού Ρομά και του τραυματία να φωτίζουν νέες πτυχές της υπόθεσης.

Οι καταθέσεις – Ο οδηγός του λεωφορείου

Ο οδηγός του λεωφορείου που «έκλεισε» το λευκό Hyundai στην οδό Ελπίδος, στην κατάθεσή του αναφέρει τα εξής: «τα τελευταία 15 χρόνια, εργαζόμουν ως υπάλληλος του ΟΤΕ, όμως το Μάρτιο που μας πέρασε, εργάζομαι ως οδηγός αστικού λεωφορείου στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Χθες είχα βάρδια το απόγευμα, ως οδηγός του αστικού λεωφορείου, με αριθμό αυτοκινήτου 652, το οποίο εκτελεί το δρομολόγιο 818 «λιμένας Περάματος – άνω Πέραμα», στην περιοχή του Περάματος. Το δρομολόγιο αυτό είναι κυκλικό. Η βάρδια μου ξεκίνησε την 16:55 ωρα της 22 Οκτωβρίου 2021 και κανονικά θα τελείωνε 00:55 ώρα της 23 Οκτωβρίου 2021, όμως συνέβη ένα περιστατικό προς το τέλος της βάρδιας. Θα σας εξηγήσω ακριβώς τι συνέβη για να καταλάβετε κι εσείς. Την 00: 00 ώρα της 23 Οκτωβρίου 2021, ξεκίνησα το τελευταίο δρομολόγιο με αφετηρία την στάση Πέραμα όπου θα κατέληγα και στο τέλος του δρομολογίου.

Λίγη ώρα μετά, δεν θυμάμαι τι ώρα ακριβώς, αφου είχα διανύσει περίπου το ένα τρίτο του δρομολογίου, πραγματοποίησα στην στάση με όνομα «Ν. Νικολαΐδη» που βρίσκεται επί της οδού Φρίξου στο Πέραμα. Φεύγοντας από κει συνέχισα με προορισμό την οδό Ελπιδος. Εκείνη τη στιγμή είχα περίπου πέντε με έξι επιβάτες το λεωφορείο, όλοι τους νεαρής ηλικίας. Ένα με 2 λεπτά πριν αρχίσω να στρίβω το λεωφορείο για να μπω απο την οδό Φρίξου, στην οδό Ελπίδος, είδα ένα αυτοκίνητο να ανεβαίνει αντίθετα από εμένα δηλαδή από την Ελπιδος ως προς την Φρίξου και να έρχεται κατά πάνω στο λεωφορείο, ενώ πίσω του ακολουθούσαν τουλάχιστον τρεις μηχανές, απ’ όσο μπόρεσα να δω. Κατάλαβα ότι ήταν μηχανές της αστυνομίας γιατί είχαν φάρους αναμμένος και ακούγονται σειρήνες. Μάλιστα τις σειρήνες τις άκουγα ήδη και πριν φτάσω στο σημείο εκείνο.

Αμέσως εγώ σταμάτησα το λεωφορείο και το ίδιο έκανε ο οδηγός του αυτοκινήτου που σας είπα παραπάνω, αφού δεν χωρούσε να περάσει το αυτοκίνητο αυτό το είδα πολύ καλά και συγκεκριμένα ήταν ένα Hyundai Accent χρώματος λευκού. Μέσα σε αυτό μπόρεσα να διακρίνω τουλάχιστον τρεις επιβάτες τον οδηγό τον συνοδηγό και ακόμα έναν επιβάτη στα πίσω καθίσματα. Μπορεί να ήταν και περισσότεροι αλλά εγώ αυτούς είδα με σιγουριά. Από αυτούς τους τρεις συγκράτησα τα χαρακτηριστικά μόνο του οδηγού, ο οποίος ήταν μελαμψός, αξύριστος και μου φάνηκε ότι ήταν Ρομά. Αφού σταμάτησε οδηγός το αμάξι, στη συνέχεια έβαλε όπισθεν και κινήθηκε γρήγορα στην οδό ελπίδος, με σκοπό να παρασύρει τις δύο μηχανές αστυνομίας που τον ακολουθούσαν για να διαφύγει. Η απόσταση που είχαν οι μηχανές από το αμάξι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν μεγάλη, ίσως να ήταν γύρω στα δύο με 3 μέτρα. Αφού λοιπόν παρέσυρε τις πρώτες δύο μηχανές και έριξε κάτω τους Αστυνομικούς που επέβαιναν σε αυτές, συνέχισε με όπισθεν και έκανε έναν πολύ απότομο και ανεξέλεγκτο ελιγμό, παρασύροντας με αυτό τον τρόπο άλλη μία μηχανή στην οποία επέβαιναν επίσης αστυνομικοί. Συγκεκριμένα την τρίτη, αυτή η μηχανή που σας λέω, την πάτησε κιόλας περνώντας από πάνω της.

​​​​​​​Αυτός ο ελιγμός και κίνηση γενικά του αυτοκινήτου που σας περιγράφω, έγινε πολύ γρήγορα και νευρικά. Ήταν πολύ επικίνδυνο αυτό που γινόταν. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έκανε κίνηση προς τα πίσω μόνος του, χωρίς δηλαδή να αναγκαστεί από κάποιον ή κάτι, ενώ είχε την επιλογή να φύγει στην οδό Καλύμνου που είναι η συνέχεια της Ελπιδος, ή να στρίψει δεξιά στην οδό Αγίων πάντων που είναι συνέχεια της Φρίξου. Από την κίνηση που έκανε το αμάξι προς τα πίσω και παρέσυρε όλες τις μηχανές αστυνομίας, μαζί με τους αστυνομικούς, κατάλαβα ότι το έκανε με σκοπό να τους χτυπήσει και να προσπαθήσει να ξεφύγει.

​​​​​​​Δεν σταμάτησε την κίνηση προς τα πίσω όταν χτύπησε τις δύο πρώτες μηχανές, αλλά αντιθέτως συνέχισε την κίνηση του και χτύπησε και την τρίτη μηχανή όπως σας ειπα και πριν. Μετά απ’ αυτό, είδα ότι ακολουθούσαν παραπίσω κι άλλες μηχανές, δεν είδα όμως πόσες γιατί δεν είχα πια πολύ καλή ορατότητα. Σε αυτό το σημείο ήταν που άρχισα να ακούγονται πολύ πυροβολισμοί. Δεν καταλάβαινα όμως εγώ μέσα από το λεωφορείο πιει πυροβολούσαν. Δεν μπορούσα να καταλάβω δηλαδή, αν πληροφορούσαν αστυνομικοί οι αυτοί που ήταν μέσα στο αμάξι ή όλοι αυτοί. Όταν μετά από λίγα δευτερόλεπτα σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, είδα να φωνάζουν για να έρθει ασθενοφόρο.

Επειδή με ρωτάτε, δεν είδα τι έκαναν αυτοί που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί και μετά, είδα ότι το ασθενοφόρο που ήρθε παρέλαβε κάποιον, ενώ είδα και κάποιους αστυνομικούς που ήταν εμφανή τα σημάδια στην στολές τους από την πτώση, όταν τους χτύπησε το αυτοκίνητο. Μετά εγώ έκανα στην άκρη και στη συνέχεια ήρθα στην υπηρεσία σας για να σας πω τι είχε συμβεί, όπως μου ζητήθηκε. Να σας πω σε αυτό το σημείο ότι στο παρμπρίζ του λεωφορείου, έχω εγκαταστήσει για λόγους ασφαλείας μια κάμερα η οποία καταγράφει μπροστά από το λεωφορείο. Η κάμερα αυτή περιέχει μία κάρτα μνήμης SD την οποία σας παραδίδω μήπως μπορέσετε να βρείτε βίντεο που μπορεί να έχει καταγραφεί από το περιστατικό που σας ανέφερα πριν».

Η νοσηλεύτρια

Μια 27χρονη κάτοικος της περιοχής νοσηλεύτρια που έσπευσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες αναφέρει πως «Δουλεύω σε μία δομή αστέγων στην Νίκαια ως νοσηλεύτρια. Σήμερα το βράδυ πήγα στο σπίτι των γονιών μου για να τους δω. Το σπίτι αυτό είναι στο Πέραμα στη συμβολή των οδών…, στον δεύτερο όροφο. Κάποια στιγμή γύρω στις 00:00 βράδυ είχα βγει από το μπάνιο, άκουσα από έξω πολλές σειρήνες. Βγήκα στο μπαλκόνι και είδα ότι κάποιες μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ, ακολουθούσαν ένα αυτοκίνητο, νομίζω άσπρο χρώματος. Το μπαλκόνι μου είναι αρκετά ψηλά και είχα καλή ορατότητα, βέβαια τις μηχανές τις έβλεπα από μία απόσταση περίπου 50-100 μέτρων.

Οι μηχανές είχαν αναμμένους και τους φάρους και κινούνται με μεγάλη ταχύτητα. Μπροστά προπορευόταν τα αυτοκίνητα που σας είπα, όχι σε πολύ μεγάλη απόσταση. Το αυτοκίνητο ήρθα από την οδό Πάτμου, όπως το βλέπω τώρα στο χαρτη και στρίψε δεξιά στην οδό Ελπίδος, η οποία είναι ανηφορικός δρόμος. Το αυτοκίνητο πέρασε στο ύψος της οδού που μένω στην Φαέθοντος και έφτασε πάνω στην οδό Φρίξου, εκεί συναντήθηκε με το τοπικό λεωφορείο που κάνει το δρομολόγιο 818. Το αυτοκίνητο με την κίνηση του φάνηκε πως ήθελε να μπει στην οδό Φρίξου αλλά ο δρόμος επειδή είναι στενός και εκείνη την ώρα συναντήθηκε με το λεωφορείο, δεν χωρέσει να μπει και έκανε όπισθεν, σαν μανούβρα και ξανακατέβηκε στην οδό Ελπίδος. Στην οδό Ελπίδος είχαν φτάσει ήδη μηχανές της ΔΙΑΣ και όπως κατέβαινε το αυτοκίνητο που σας λέω, ακούστηκε σα να συγκρούονται με τους αστυνομικούς και στη συνέχεια ακούστηκαν πολύ πυροβολισμοί. Εγώ τα έχασα και δεν κατάλαβα τι είχε γίνει. Πριν ακουστούν οι πυροβολισμοί, δηλαδή όσο ανεβαίνουν οι μηχανές της ΔΙΑΣ στην οδό Ελπιδος, έβγαλε το κινητό μου και ξεκίνησα να καταγράφω το περιστατικό αυτό σε βίντεο στο κινητό μου. Όπως βλέπω από το κινητό μου, το βίντεο έχει διάρκεια 34 δευτερολέπτων και η ώρα καταγράφει είναι 00:06 τοις 2311 του 2021. Το Βίντεο αυτό το κατέβασα από το κινητό μου, το αντέγραψα σε είναι ψηφιακό δίσκο και σας παραδίδω τώρα. Στο βίντεο φαίνεται το περιστατικό που σας είπα τραβηγμένο από το μπαλκόνι του σπιτιού μας. Έχουν καταγραφεί μηχανές να ανεβαίνουν στην οδό Ελπίδος. Προς το τέλος της οδού διακρίνεται και το τοπικό λεωφορείο. Το λευκό αυτοκίνητο που ακολουθούσε η αστυνομία δεν φαίνεται. Από κάποια χρονική στιγμή και μετά ακούγονται και οι πυροβολισμοί που έπεσαν, ενώ σε ένα σημείο του βίντεο φαίνεται και ενας άνδρας να μπαίνει τρέχοντας στην Φαέθοντος με κατεύθυνση προς Λανίτου. Αυτός ο άντρας δεν είδα ποιος είναι γιατί είχα μεγάλη απόσταση από αυτόν, αλλά φαινόταν σα να διαφεύγει από τον τόπο που έγινε το περιστατικό με τις μηχανές της ΔΙΑΣ. Από πίσω του για λίγο νομίζω πως είδα έναν αστυνομικό να τον καταδιώκει και ακούγεται στο βίντεο που του λέει να πέσει κάτω όμως αυτός συνεχίζει να τρέχει να ξεφύγει. Το άτομο αυτό το είδα μόνο να τρέχει.

Δεν ξέρω που κατέληξε, αν διέφυγε τελικά η αν τον πιάσανε. Αφού σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, τερμάτισα και το βίντεο μπήκα πάλι στο σπίτι μου και ντύθηκα. Ήθελα να κατέβω γρήγορα κάτω να πάω να δω τι είχε συμβεί, μήπως κάποιος είχε χτυπήσει και χρειάζομαι την βοήθειά μου, λόγω της ιδιότητας μου ως νοσηλεύτρια που σας είπα. Μόλις λοιπόν κατέβηκα πήγα προς την οδό Ελπιδος και είδα ότι ένα λευκό αυτοκίνητο, είχε κινητοποιηθεί και από κάτω στη μούρη του αυτοκινήτου, υπήρχε σφηνωμένη μια μηχανή της ΔΙΑΣ. Το αυτοκίνητο αυτό νομίζω πως ήταν μάρκας Hyundai. Εκεί υπήρχαν κι άλλες μηχανές πεσμένες κάτω στο έδαφος. Νομίζω άλλες τρεις μηχανές. Στο χώρο εκεί υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί και δίπλα στο αυτοκίνητο υπήρχαν πεσμένοι στο έδαφος δύο άντρες μαυριδεροί. Πρέπει να ήταν Ρομά όπως μου φάνηκαν. Ο ένας απ’ αυτούς ήταν πεσμένος δίπλα από την πόρτα του συνοδηγού και ο άλλος άνδρας ήταν λίγο πιο πίσω από τον πρώτο, πάλι από την ίδια μεριά. Είδα ότι οι άντρες αυτοί είχαν τραυματιστεί και αφού δήλωσα στους αστυνομικούς που ήταν και την ιδιότητα μου τους ρώτησα εάν ήθελα και μπορούσα να βοηθήσω. Μου απάντησαν θετικά και πλησίασε στον άντρα που ήταν δίπλα στην πόρτα του συνοδηγού του αυτοκινήτου όπως σας είπα. Ήταν τραυματισμένος νομίζω κι από επάνω του βρισκόταν ήδη ένας αστυνομικός που του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και του πίεζε τα τραύματα για να σταματήσει η αιμορραγία. Τον βοήθησα και εγώ αλλά κάποια στιγμή παρατήρησα ότι το άτομο αυτό δεν ανέπνεε και κατάλαβα ότι είχε πεθάνει. Μετά κατευθύνθηκα προς το δεύτερο άντρα που είχε τραυματιστεί.

Πίσω στον πρώτο που είχε παραμείνει αστυνομικός δεν τον άφηνε. Τον αστυνομικό αυτόν που έμεινε πρέπει να το λένε…. Στο δεύτερο άντρα υπήρχε άλλος αστυνομικός και του παρείχε τις πρώτες βοήθειες και ένας ακόμη πολίτης. Είχε κι αυτός κάποια τραύματα στον κορμό του. Δεν είμαι σε θέση να σας πω πόσα και σε ποια σημεία ακριβώς. Εγώ επειδή φοβήθηκα μην κάνει κάποια εισρόφηση, είπα στον αστυνομικό να το γυρίσουμε στο πλάι. Ο άντρας αυτός στην αρχή ήταν λιπόθυμος αλλά λίγο αργότερα συνήλθε. Εγώ τον ρωτούσα επανειλημμένα ποιο είναι το όνομα του για να δω την αντίληψη του. Δεν μου απαντούσε. Είπε μόνο ότι πονούσα στην πλάτη. Μετά από λίγη ώρα έφτασε στο σημείο ένα σταθμό του ΕΚΑΒ και τον παρέλαβε για να τον πάει στο νοσοκομείο Τζάνειο. Όσο βρισκόμουν εκεί ρώτα τους αστυνομικούς και μου είπαν ότι θα χτυπήσει κάποιος την αδερφή τους με αυτό που έγινε αλλά νομίζω όχι από πυροβολισμούς. Κάτι άλλο δεν έχω να σας πω»

Η βολίδα

Η αστυνομικός που μετέβη στο νοσοκομείο Τζάνειο για τη φύλαξη του τραυματία κρατούμενου αναφέρει πως «Είμαι αστυφύλακας και υπηρετώ στην Δ.Α. Α / Υ.Π.Α / Γ.Α.Π.Α. Σήμερα εκτελούσα διατεταγμένη υπηρεσία περιπολίας εποχούμενής με κωδικό Κ – 167, στον τομέα του Πειραιά και κατά Το ωράριο 22: 00 / 06: 00. Περί ώρα 02:40, μεταβήκαμε στον τρίτο όροφο του Τζάνειου νοσοκομείου για φύλαξη κρατουμένου αγνώστων στοιχείων, όπου ο ιατρός κύριος…, μας παρέδωσε μία βολίδα πυροβόλου όπλου και μου δήλωσε ότι η εν λόγω βολίδα εξήλθε, ένεκα χειρουργείου, από άνδρα αγνώστων στοιχείων, ο οποίος ενεπλάκη σε ένοπλο περιστατικό, στην περιοχή του Περάματος Πειραιά. Κάτι άλλο δεν έχω να προσθέσω και σας παραδίδω την ανωτέρω βολίδα»

Ο κάτοικος της οδού Ελπίδος

Ένας κάτοικος της οδού Ελπίδος και αυτόπτης μάρτυρας στην κατάθεση του αναφέρει τα εξής «Μένω στην οδό Ελπίδος, μαζί με την αρραβωνιάστηκα μου και το μωρό μας. Από κάτω μένει ο παππούς μου που έχουμε το ίδιο όνομα και ο πατέρας μου. Πριν λίγες ώρες, έξω από το σπίτι μου έγινε ένα περιστατικό με αστυνομικούς και έπεσαν πυροβολισμοί. Θα σας πω όσα είδα εγώ για να σας βοηθήσω. Περίπου την 00:10 η ώρα της 23 Οκτωβρίου 2021, βρισκόμουν μαζί με την αρραβωνιαστικιά μου στο σπίτι μας και καθόμασταν. Τότε άκουσα σειρήνες και μηχανές να ανεβαίνουν στην οδό Ελπίδος. Πήγα στο παράθυρο του σπιτιού για να δω τι συμβαίνει και είδα ένα αυτοκίνητο μάρκας Hyundai, άσπρο, να βρίσκεται στη γωνία, στη διασταύρωση της οδού Ελπίδος με την οδό Φρίξου. Δυστυχώς δεν θυμάμαι πιο μοντέλο ακριβώς ήταν το αυτοκίνητο, ούτε μπόρεσα να δω πόσα άτομα ήταν μέσα σε αυτό. Μπροστά από το αυτοκίνητο ήταν ένα λεωφορείο που κινούνταν στην οδό Φρίξου με κατεύθυνση την οδό Ελπίδος.

​​​​​​​Πίσω από το αυτοκίνητο είδα δύο μηχανές της ομάδας Δίας. Από την εικόνα που είδα, κατάλαβα πως οι αστυνομικοί κυνηγούσαν το Hyundai γιατί τους άκουσα κιόλας που φώναζαν «σταμάτα» και «βγες έξω». Ο οδηγός του Hyundai προσπάθησε να στρίψει στην οδό Φρίξου, όμως επειδή ήταν εκεί το λεωφορείο δεν μπορούσε. Τότε έβαλε όπισθεν και πάτησε γκάζι, με σκοπό να παρασύρει τις μηχανές της ΔΙΑΣ για να διαφύγει. Στην προσπάθειά του αυτή εμβόλισε τις δύο μηχανές της ΔΙΑΣ που ήταν από πίσω του. Πριν ακόμα πέσουν οι αστυνομικοί κάτω, έφυγα από το παράθυρο και ξεκίνησε να βγω έξω για να δω τι γίνεται. Πριν ακόμα βγουν στο δρόμο, άκουσα πάλι θορύβους ίδιος με αυτούς που άκουσα προηγουμένως, Εγώ οπότε κατάλαβα πως το αυτοκίνητο είχε εμβολίσει και κάποιον άλλο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια, άκουγα τους αστυνομικούς να φωνάζουν «σταμάτα». Αμέσως μετά τους θορύβους που σας είπα, άκουσα πυροβολισμούς. Κατάλαβα πως είναι πυροβολισμοί, γιατί είμαι εκπαιδευμένος, αφού δουλεύω ως φύλακας σε πλοία. Δεν θυμάμαι πως τους πυροβολισμούς άκουσα. Πάντως ήταν πάνω από 10 αν θυμάμαι καλά. Αφού άκουσα τους πυροβολισμούς, Δεν βγήκα στον δρόμο, αλλά έπεσα κάτω. Παράλληλα φώναξα και στην γυναίκα μου να πέσει κάτω για να μην τραυματιστεί. Επειδή δεν είχα προλάβει να βγω στο δρόμο, δεν είδα καθόλου ποιος πυροβόλησε. Όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί, πήρα απ’ το σπίτι μου ένα φαρμακείο που έχω και βγήκατε κατευθείαν έξω για να δω αν έχει χτυπήσει κάποιος αστυνομικός και να τον βοηθήσω, αφού έχω εκπαιδευτεί και στην παροχή πρώτων βοηθειών.

Όταν βγήκα στο δρόμο, είχα πέντε μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ πεσμένες κάτω. Μία από αυτές είχε μπήκε στην αυλή του σουπερμάρκετ του πατέρα μου, που είναι ακριβώς κάτω απ’ το σπίτι μου. Το Hyundai ήταν εκεί αλλά με την αντίθετη φορά από την είχα δει προηγουμένως. Ήταν χτυπημένο Και είχε τρύπες από σφαίρες. Όπως το είδα, κατάλαβα πως μετά την όπισθεν και αφού εμβόλισε τις πρώτες μηχανές, κατάφερε και έκανε αναστροφή. Μία από τις μηχανές του αστυνομικών, αν θυμάμαι καλά ήταν πεσμένη μπροστά από το Hyundai. Επίσης το Hyundai είχε χτυπήσει και το αυτοκίνητο του πατέρα μου, ένα κόκκινο Hyundai I 30 του οποίου όμως τις πινακίδες δεν τις θυμάμαι. Επίσης δεν θυμάμαι πόσοι αστυνομικοί ήταν εκεί. Δεν είδα κάποιον αστυνομικό πεσμένο στο δρόμο. Μόνο έναν είδα που είχε κάτσει κάτω και φέρε τα χτυπημένος γιατί είχε αίματα στα χέρια του. Η πόρτα του οδηγού του Hyundai ήταν ανοιχτή. Στη θέση του οδηγού όμως δεν ήταν κανείς. Ανοικτές ήταν επίσης και οι δύο πόρτες από την πλευρά του συνοδηγού. Στο δρόμο ήταν ξαπλωμένη δύο άνδρες που όπως τους είδα κατάλαβα πως είναι Ρομά.

Αυτός που ήταν πεσμένος δίπλα την πόρτα του συνοδηγού δεν κουνιόταν. Από πάνω του ήταν ένας αστυνομικός και προσπαθούσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Πήγα να τον βοηθήσω, όμως όπως είδα τον άντρα κατάλαβα πως ήταν νεκρός. Τότε πήγα κατευθείαν στον άλλου άνδρα που ήταν ξαπλωμένος πίσω από το νεκρό. Αυτός είχε τις αισθήσεις του. Είδα όμως πως είχε πολλά αίματα και με έναν άλλον αστυνομικό και την γειτόνισσα μου που ήταν νοσηλεύτρια, προσπαθούσαμε να τον βοηθήσουμε και να δούμε που είχε χτυπήσει. Κατάφερα να δω πως είχε τρία τραύματα, μάλλον από σφαίρες, ένα κάτω από την αριστερή μασχάλη, ένα στην κοιλιά στην δεξιά πλευρά και ένα άλλο στην πλάτη χαμηλά στην δεξιά πλευρά. Αμέσως του έβαλα γάζες και επιδέσμους για να μη χάσει αίμα. Ο άντρας αυτός φώναζε πως πονάει πλάτη του και προσπαθούσε να σηκωθεί να φύγει.

Με τον αστυνομικό προσπαθήσαμε να τον ηρεμήσουμε μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ που έφτασε μετά από λίγο και τον παρέλαβε. Μετά από λίγη ώρα οι αστυνομικοί μου ανέφεραν εδώ που είμαστε τώρα στην υπηρεσία σας. Ο πατέρας μου και ο παππούς μου δεν ήταν τίποτα από το συμβάν γιατί έμεναν στο σπίτι όλη τη διάρκεια του περιστατικού. Τίποτα επίσης δεν είδε και γυναίκα μου γιατί εκείνη δε βγήκε καθόλου απ’ το σπίτι μας. Κάτι άλλο που θέλω να σας πω, είναι οτι από ότι άκουσα από τον κόσμο που είχε μαζευτεί μέσα στο hyundai ήταν τρεις άντρες. Ο ένας όμως κατάφερε να φύγει. Εγώ είδα μόνο τους δύο κι αυτό όταν σας είπα αφού δηλαδή είχαν πέσει πυροβολισμοί. Το όνομά της γειτόνισσας δεν το θυμάμαι είναι όμως και εκείνη εδώ στην υπηρεσία σας τώρα».

O πατέρας του νεκρού

Ο πατέρας του νεκρού Ρομά, κατέθεσε τα εξής «Μένω σε μία καλύβα, σε έναν καταυλισμό στην θέση σοφό στον Ασπρόπυργο. Εκεί μένω μαζί με τη γυναίκα μου, και έχω έξι παιδιά στο σύνολο, πέντε αγόρια και ένα κορίτσι. Όλα μου τα παιδιά είναι παντρεμένα, εκτός από ένα που είναι χωρισμένος. Τα τέσσερα, μένουν με τις οικογένειες τους. Μαζί με μένα μένουν και οι δύο γιοι μου ο Νίκος και ο Γιώργος. Ο Γιώργος είναι χωρισμένος. Ο Νίκος είναι παντρεμένος με την…. Δεν θυμάμαι όμως το μικρό της όνομα. Αυτή είναι η αδερφή του…. Αυτό δεν το ήξερα αλλά το έμαθα από την μητριά του…, την …… Μαζί με αυτή και την…, μας έφεραν εδώ σε σας σήμερα οι αστυνομικοί από την Ασπρόπυργο.

​​​​​​​Ο Νίκος έχει δύο παιδιά, 13 ετών και 19 μηνών. Η γυναίκα του είναι και έγκυος στο τρίτο παιδί. Ο Νίκος μένει μαζί μας και δουλεύει σε έναν Πακιστανό που είναι εκεί κοντά σε μας και φτιάχνει αυτοκίνητα. Αυτόν τον Πακιστανό, τον φωνάζουμε Νανά. Ο Νίκος πάει εκεί με τα πόδια γιατί δεν έχει αυτοκίνητο. Από εκεί παίρνει ένα μεροκάματο και το χαλάει για τα γάλατα των παιδιών του. Σε εμάς δεν δίνει λεφτά. Ο Νίκος απ’ όσο ξέρω δεν έχει μπλεξίματα με την αστυνομία. Δεν κάνει μαλακίες και ούτε θυμάμαι να έχει δικαστήρια. Μόνο για εξακρίβωση ξέρω ότι τον μαζεύανε αστυνομικοί στο τμήμα αλλά μετά το να έρθουν και έφευγε. ​​​​​​​Ερώτηση: αναγνωρίζεις τον άντρα σου φωτογραφίες που σου δείχνουμε (γίνεται μνεία ότι στο μάρτυρα επιδείχθηκαν φωτογραφίες του Σαμπάνη Νικολάου που προέρχεται από το ηλεκτρονικό αρχείο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών με αριθμό φακέλου…. )

Απόκριση: ναι αυτός είναι ο γιος μου ο Νίκος. Γι’αυτόν μιλάμε τόση ώρα. Το Νίκο τον είδα τελευταία φορά χθες το βράδυ γύρω στις 21: 30. Μου είπε πως θα πήγαινε πιο κάτω εκεί στον καταυλισμό για να πάρει ένα σουβλάκι και θα γύριζε πίσω. Πέρασε όμως η ώρα και δεν γύρισε.

Ερώτηση: αναγνωρίζοντας την φωτογραφία που σου δείχνουμε γίνεται μνεία ότι στο μάρτυρα επιδείχθηκε φωτογραφία του Σαμπάνη Νικολάου.

Απόκριση: αυτός πάλι είναι ο Νίκος αλλά αυτή η φωτογραφία είναι πιο καινούργια. Χθες, κατά τις 22: 00 ώρα ανησύχησα και βγήκα να ψάξω το Νίκο. Δεν μπορούσα όμως να το βρω και όσους ρώτησα δεν τον είχαν δει. Σήμερα το πρωί, ήρθαν κάποια στη νομική από Ασπρόπυργο και μου είπαν ότι κάτι έγινε με το Νίκο και το αυτοκίνητο. Δεν μου είπαν όμως την. Με πήραν και με έφερε εδώ που είμαστε. Τώρα μαθαίνω ότι ο Νίκος πέθανε που μου το λέτε. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί και τι έγινε. Θέλω όμως ότι φταίει να τιμωρηθεί. Το τηλέφωνο μου δεν ξέρω για σας το πω. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Η μητριά του τραυματία

Η μητριά του τραυματία Ρομά αναφέρει πως «Μένω στον Ασπρόπυργο στη θέση σοφό. Εκεί μένω με τον άντρα μου τον Κώστα σε μια καλύβα. Ο Κώστας Είναι άρρωστος και κάνει αιμοκάθαρση και δεν μπορεί να μετακινείται πολύ. Μαζί μας μένουν τα παιδιά του άντρα μου από τον πρώτο γάμο. Ο Θανάσης, ο Ανάργυρος, η Φρύνη, και ο Στράτος. Επίσης μαζί μας μένει και το εγγόνι μου ο Κωνσταντίνος που τον μεγάλωσε από μικρό παιδί. Ο άντρας μου έχει κι άλλα παιδιά που είναι παντρεμένα και δε μένουν μαζί μας. Ένα απ’ αυτά είναι και η Αναστασία…, Που είναι παντρεμένη με τον Σαμπάνη Νίκο. Η Τασία όμως όπως την φωνάζουμε έχει δύο μωρά παιδιά και είναι έγκυος στο τρίτο. Από τα παιδιά που σας είπα όλα έχουν ταυτότητες, εκτός από την Φρύνη και τον στρατό.

​​​​​​​Η Φρύνη κλείνει τα 17 και μπαίνει στα 18, το όνομά της είναι από την συχωρεμένη τη μάνα της που την έλεγαν Φρύνη. Ο Στράτος είναι μικρότερος, 16 στα 17. Τα στοιχεία του κανονικά είναι… Ευστράτιος. Δεν θυμάμαι ποτέ γεννήθηκε όμως. Στο σπίτι πρέπει να έχω πιστοποιητικό γέννησης του Στράτου λογικά κι αν το βρω μπόρεσα στο δώσω. Τον Στράτο τον είδα τελευταία φορά χθες το απόγευμα γύρω στις 16: 00 ώρα. Έφαγε και έφυγε και μου είπε πως θα πήγαινε στον Πειραιά να ψωνίσει ρούχα με τον κουνιάδο του το Νίκο Σαμπάνη και έναν φίλο του τον… Αυτού το όνομα δεν το θυμάμαι από τότε δεν τον είδα ξανά τον Στράτο. Σήμερα το πρωί ανησύχησε και πήρε τηλέφωνο το 100 για να δηλώσω την εξαφάνιση του Στρατου. Τελικά κάποια στιγμή θα αστυνομικοί και με πήραν και με έφεραν εδώ που είμαστε. Μαζί με μένα ήρθαν και ο πατέρας του Νίκου και η μάνα του…. Τώρα έμαθα ότι ο Στράτος είναι στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Ερώτηση: αν γνωρίζεις τον άντρα της φωτογραφίες που σου δείχνουμε. Γίνεται μνεία ότι στην μαρτυρία επιδεικτικά την φωτογραφίες άντρα που είναι συνημμένες την από 23 – 10 – 21 έκθεση.

Απόκριση: ναι αυτός είναι ο Στράτος. Στις φωτογραφίες φαίνεται πως είναι σε νοσοκομείο. Ελπίζω να είναι καλά και να μην κινδυνεύει.

Ερώτηση: αναγνωρίζεις τον άντρα στη φωτογραφία που σου δείχνουμε. Γίνεται μνεία ότι στο μάρτυρα επιδείχθηκε φωτογραφία του Σαμπάνη Νικολάου. Απόκριση: αυτός είναι ο Νίκος ο κουμπάρος του Στράτη. Τώρα έμαθα ότι αυτός πέθανε. Έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ με αυτά που έμαθα. Δεν ξέρω τι έγινε ελπίζω να βγει κάποια άκρη. Το τηλέφωνο μου δεν το θυμάμαι. Δεν έχω να πω κάτι άλλο».

Ο Αιγύπτιος ιδιοκτήτης του Hyundai

Ο Αιγύπτιος κάτοχος του κλαπέντος Hyundai, κατέθεσε τα εξής: «βρίσκομαι στην Ελλάδα 23 χρόνια. Μιλάω τα ελληνικά πολύ καλά και μπορώ να το διαβάζω επίσης. Μάλιστα πηγαίνω και σε ελληνικό σχολείο για να μάθω καλύτερα τη γλώσσα. Είμαι παντρεμένος και μένω στην διεύθυνση που σας είπα παραπάνω με τη γυναίκα μου και τα τρία μας παιδιά. Η δουλειά μου είναι να φτιάχνω και να τοποθετώ τζάμια. Το μαγαζί που δουλεύω είναι στην πλατεία Αττικής στην οδό…. Το μαγαζί αυτό είναι στο όνομα της γυναίκας μου. Σήμερα, 23 – 10 – 21 το βράδυ περίπου στις 02:00, αν θυμάμαι καλά μου χτύπησαν το κουδούνι κάποιοι αστυνομικοί και με ρώτησαν αν είμαι ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου με αριθμό πινακίδας…, μάρκας Hyundai accent λευκού χρώματος. Τους απάντησα ότι είναι δικό μου το αμάξι αυτό και με ρώτησαν αν το έχω εγώ αυτό το διάστημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​Εγώ τους είπα ότι το έχω και μάλιστα ότι το είχα παρκάρει πολύ κοντά στο σπίτι μου το προηγούμενο απόγευμα, δηλαδή στις 22 – 10 – 21 γύρω στις 20: 00. Μου ζήτησαν και πήγαμε μαζί στο σημείο που το είχα παρκάρει και είδαμε ότι έλειπε. Αμέσως κατάλαβα ότι κάποιος ή κάποιοι μου το είχαν κλέψει. Στο αυτοκίνητο μου είχα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιώ στη δουλειά μου και τα χαρτιά του αυτοκινήτου μου. Μετά μαζί με τους αστυνομικούς ήρθα δω σε σας που βρίσκομαι τώρα. Το αυτοκίνητο που με ρωτάτε το είχα κλειδωμένο κανονικά, αλλά επειδή είναι παλιό δεν έχει συναγερμό. Όσο ήμουν στο σπίτι δεν άκουσα κάτι που να με κάνει να καταλάβω ότι κάτι είχε συμβεί στο αμάξι μου. Δεν ξέρω ποιοι έκλεψαν το αυτοκίνητο μου και τι έγινε μετά με αυτό. Από εσάς έμαθα ότι έγινε ένα περιστατικό το παίρνουμε με αστυνομικούς και κάποια άτομα που οδηγούσε το αυτοκίνητό μου που τράκαρε με τις μηχανές τα αστυνομικών. Θέλω να τιμωρηθούν αυτοί που έκλεψαν το αυτοκίνητο μου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.