ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Την Παρασκευή η δίκη για τα σκελετωμένα άλογα στον Ασπρόπυργο

Την Παρασκευή η δίκη για τα σκελετωμένα άλογα στον Ασπρόπυργο

Για τη συστηματική κακοποίηση και την χρόνια εγκατάλειψη δικάζονται την Παρασκευή οι ιδιοκτήτες μονάδας εμπορίας ιπποειδών, που θα καθίσουν στο εδώλιο του Δ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για την πρωτοφανή κακοποίηση των ζώων, μετά από μηνύσεις και καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων.

Εικόνες ντροπής για τον άνθρωπο, συνθέτουν το υλικό της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί με άλογα σκελετωμένα, άρρωστα, τυφλά, κακοποιημένα, δεμένα με αλυςίδες και με τσιμεντοκολώνες.

Η μονάδα εμπορίας ιπποειδών που βρίσκεται στην περιοχή Ασπροπύργου- Ελευςίνας, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, συστηματικά κακοποιεί τα άτυχα ζώα, τα οποία εμπορεύεται, χωρίς να τηρεί κανένα υγειονομικό κανόνα η τις προυποθέσεις ευζωίας των αλόγων η άλλων ζώων που έχει στην κατοχή με σκοπό το εμπόριο.

Οι φωτογραφίες που περιέρχονται στη δικογραφία μιλούν από μόνες τους. Σκελετωμένα ιπποειδή σε έναν χώρο με μπάζα, βρώμικο, χωρίς νερό αφού η περιοχή δεν υδροδοτείται, ανάμεσα τ ένα νεκρό καμένο άλογο, δεμένα ζώα με αλυσίδες σε τσιμεντοκολώνες, μια αποθήκη χωρίς παράθυρα και μέσα δεμένα σε τοίχους διάφορα ιπποειδή. Ανάμεσα στα ζώα ένα κλουβί με μια γερακίνα σε άθλια κατάσταση και μέσα στο κλουβί νεκρά ζώα με τα οποία προφανώς την τάιζαν.

Οι κατηγορούμενοι είναι οικογένεια που ασχολείται με το ζωεμπόριο και έχει και στο παρελθόν συλληφθεί για φορτίο με υποσιτισμένα άλογα με προορισμό την Ιταλία.

Η υπόθεση έχει αναβληθεί πολλές φορές ως σήμερα, καθώς η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis) προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση το 2016, από την αρμόδια εισαγγελέα για την προσταςίας των ζώων στην Εισαγγελία Αθηνών. Η εθελόντρια, πρόεδρος της Ippothesis, Ρόζα Ρούσου παρέστη στην αυτοψία που διατάχθηκε τότε από την Εισαγγελία και αναμένεται να παραστεί στη δίκη, όπως και εθελοντές της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόεδρος της Ειρήνη Μολφέση είπε πως “δυστυχώς με την έλλειψη μεταβατικών διατάξεων του νέου νόμου 4830/2021 και εφόσον δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα τα μητρώα φιλοζωικών σωματείων στο Υπουργείο Εσωτερικών είναι πιθανόν να μας οδηγήσει σε αποκλεισμό από το δικαίωμα παράστασης πολιτικής αγωγής στη συγκεκριμένη δίκη”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.