Ασπρόπυργος: Επιβλήθηκε φυλάκιση 3,5 ετών για τα σκελετωμένα άλογα

Ασπρόπυργος: Επιβλήθηκε φυλάκιση 3,5 ετών για τα σκελετωμένα άλογα

Σε φυλάκιση τριάμισι χρόνων και χρηματική ποινή καταδικάστηκε για παράβαση του νόμου περί κακοποίησης ζώων ο 72χρονος εκτροφέας και ιδιοκτήτης χώρου- κολαστηρίου στον Ασπρόπυργο όπου το 2016 βρέθηκαν εκεί 16 άλογα σε άθλιες συνθήκες.

Οι καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών κινητοποίησαν τις εισαγγελικές αρχές,( Εισαγγελέα Προσταςίας Ζώων) και οδήγησαν σε αυτοψία του χώρου και στη συνέχεια την υπόθεση ενώπιον της δικαιοςύνης.

Μετά από αναβολές – και λόγω πανδημίας- η υπόθεση τελικώς εκδικάστηκε την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, και η καταδίκη του εκτροφέα που είχε τα ζώα σε απάνθρωπες συνθήκες υπήρξε η κατάληξη της δικαστικής διεκδίκησης φιλοζωικών οργανώσεων και ανθρώπων που διεκδικούν την ευζωία για τα ζώα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν στο δικαστήριο, εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, οι δικαστές δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό, ενώ σοκ προκάλεσαν οι φωτογραφίες που προσκομίστηκαν στη δίκη για την κατάσταση που βρέθηκαν από τον εισαγγελέα τα άτυχα ζώα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.