Θήβα: Συμμορία ανηλίκων λήστευε οδηγούς

Θήβα: Συμμορία ανηλίκων λήστευε οδηγούς

Ένας 23χρονος συνελήφθη και ήδη προφυλακίσθηκε στον Κορυδαλλό για τις επιθέσεις σε βάρος μιας 55χρονης πεζής από την οποία άρπαξε τη χρυσή αλυσίδα με σταυρό που φορούσε στο λαιμό και σε βάρος μιας 45χρονης οδηγού από το Ι.Χ. της οποίας έκλεψε την τσάντα της με 100 ευρώ.  

Όμως, οι έρευνες οδήγησαν την Ασφάλεια Θηβών στη σύλληψη ενός 21χρονου συνεργού του και τεσσάρων πιτσιρικάδων ηλικίας 16, 15, 15 και 9 χρόνων, ενώ άλλοι πέντε ηλικίας από 15 ως 23 χρόνων ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της εγκληματικής ομάδας!

Με εντολές των μεγαλύτερων, οι ανήλικοι ακινητοποιούσαν στη γέφυρα του Πυρίου διερχόμενους οδηγούς πετώντας πέτρες στα αυτοκίνητά τους ή τοποθετώντας ξύλα, καδρόνια και τσιμεντόλιθους στο οδόστρωμα και, όταν εκείνοι έβγαιναν για να τα απομακρύνουν, άρπαζαν από τα οχήματά τους χρήματα, κοσμήματα και μικροαντικείμενα και κατέφευγαν τρέχοντας στον οικισμό τους! Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί μια ληστεία ληστεία και έξι κλοπές σε βάρος οδηγών και συνεπιβατών.

 Από αυτές και τις 21 διαρρήξεις, η λεία της συμμορίας σε χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, αλλά και οικιακά σκεύη και είδη ρουχισμού, ξεπερνά σε αξία τα 50.000 ευρώ! 

Οι ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές. Μαζί, συνελήφθησαν τρεις από τους γονείς τους, ένας 41χρονος άνδρας και δύο γυναίκες ηλικίας 43 και 41 χρόνων, που κατηγορούνται για παραμέληση της εποπτείας τους όπως και άλλοι έξι σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.