Κέρκυρα: Επιχείρηση-σκούπα για παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς

Κέρκυρα: Επιχείρηση-σκούπα για παράνομα διαμένοντες αλλοδαπούς

Η σύλληψη του νεαρού από το Αφγανιστάν φαίνεται ότι αποτέλεσε έναυσμα για εκτεταμένους αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα το πρωί σε διάφορες περιοχές του νησιού με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη αλλοδαπών οι οποίοι παραμένουν παράνομα στην Κέρκυρα.

Αναλυτικότερα οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Κέρκυρας καθώς και στις περιοχές της Λευκίμμης, των Μπενιτσών, της Δασιάς, του Ύψου, της Κασσιώπης, του Σιδαρίου, της Παλαιοκαστρίτσας και σε άλλες περιοχές. Στην επιχείρηση συμμετείχαν συνολικά 62 αστυνομικοί, 13 περιπολικά, 8 δίκυκλα και τρία λεωφορεία.

Έγιναν 19 έρευνες σε εγκαταλελειμμένα κτήρια τα οποία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., είχαν οικειοποιηθεί παράνομα αλλοδαποί, ελέγχθησαν 323 άτομα και προσήχθησαν 83 άτομα εκ των οποίων συνελήφθησαν 26 μη νόμιμοι μετανάστες.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σε κέντρα κλειστής φιλοξενίας αλλοδαπών και σε βάρος τους θα εφαρμοστεί το μέτρο της επιστροφής στην πατρίδα τους.

Επίσης από τις υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας κατά τη διάρκεια του 2012 πραγματοποιήθηκαν 30.810 έλεγχοι, εντοπίστηκαν 1.086 αλλοδαποί που παρέμεναν παράνομα στη χώρα και επιπλέον, εξιχνιάστηκαν το 2012 δεκαέξι υποθέσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών και συνελήφθησαν δεκαεννέα διακινητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.