”Να μη βγω από τη φυλακή αν λέω ψέμματα”

”Να μη βγω από τη φυλακή αν λέω ψέμματα”

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εκτυλίχθηκε ένα ακόμα επεισόδιο στην υπόθεση του κυκλώματος εκβιασμών στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη φορά όμως, ήταν ο Μαρκος Καραμπέρης, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τη δικογραφία να είναι ο εγκέφαλος ενός από τα τέσσερα τοκογλυφικά κυκλώματα της λεγόμενης «μαφίας του Θερμαϊκού», που κατήγγειλε τον εκβιασμό εις βάρος του από ένα μάρτυρα, που του ζήτησε χρήματα για να μην καταθέσει στην Ασφάλεια.

«Πρέπει να ντρέπεσαι για αυτά που λες. Μου ζήτησε 10.000 ευρώ για να μην καταθέσει στην Ασφάλεια. Να μη βγω από τη φυλακή αν λέω ψέμματα» είπε ο επιχειρηματίας, απευθυνόμενος στο δικαστήριο, με τον μάρτυρα να το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Λίγο αργότερα, κατέθεσε άλλος επιχειρηματίας, ο οποίος φέρεται ως θύμα τοκογλυφίας, αλλά εξεταζόμενος από το δικαστήριο ισχυρίστηκε ότι δανείστηκε άτοκα 100.000 ευρώ από τον 60χρονο. Σε ερώτηση από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, γιατί δέχθηκε ο κατηγορούμενος να τον βοηθήσει, ο μάρτυρας, που δραστηριοποιείται στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας απάντησε: «Ευελπιστούσε σε μελλοντική μας συνεργασία στο χώρο της Ενέργειας (…) Περίμενα χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για μία επένδυση που σχεδίαζα στη Σπάρτη, αλλά τελικά δεν έγινε».

Ο μάρτυρας έκανε αναφορά στον δημοσιογράφο, εκ των κατηγορουμένων για συμμετοχή στο ίδιο κύκλωμα, τον οποίο χαρακτήρισε ως «φίλο-αδελφό». «Μου πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στις επιχειρηματικές μου δραστηριότητες. Με την προσωπική του επιρροή έλυνε αρκετά προβλήματα (…) Μεσολάβησε για την επένδυση στη Σπάρτη και του υποσχέθηκα 100.000 ευρώ».

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία ο δημοσιογράφος, έλαβε «δωράκι» 2.000 ευρώ για να μεσολαβήσει στη μετάθεση του (στρατευμένου) γιου του 60χρονου κατηγορούμενου επιχειρηματία, γεγονός που αποκάλυψε ο τελευταίος.

Ο μάρτυρας, πάντως, ξεκαθάρισε, ότι ο δημοσιογράφος, «δεν έβγαλε ούτε ένα ευρώ πάνω στην καμπούρα μου». «Τον βοηθούσα οικονομικά -συνέχισε- όποτε μου το ζητούσε και του έδωσα χρήματα για να πληρώσει την εγγύηση αλλά και για την εξαγορά των συντάξιμών του».

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί με επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης που διατέλεσε κατά καιρούς στη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.