Χαλκίδα: Είχαν κλέψει 116 κινητήρες αυτοκινήτων

Χαλκίδα: Είχαν κλέψει 116 κινητήρες αυτοκινήτων

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή της Γαλάτιστας Χαλκιδικής, εντός του οποίου αποκρύπτονταν κινητήρες και μέρη οχημάτων. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ τις βραδινές ώρες της 25ης Μαΐου από την αποθήκη βγήκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. 

Ο οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών και ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα, προκειμένου να διαφύγει. Οι ανωτέρω αστυνομικοί ακολούθησαν το εν λόγω φορτηγό ενώ ο προαναφερόμενος οδηγός επιχείρησε να τους παρασύρει με κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Τελικώς, εγκατέλειψε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στην περιοχή Πετροκέρασα Θεσσαλονίκης και τράπηκε σε φυγή σε ορεινή δασώδη περιοχή, στην οποία διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό του. 

Άμεσα συνελήφθη ο 47χρονος ημεδαπός οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου και συνεργάτης του οδηγού του Ι.Χ.Φ αυτοκινήτου. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οδηγός του Ι.Χ.Φ. είναι ο 53χρονος ιδιοκτήτης της αποθήκης, ο οποίος συνελήφθη την 23-05-2013, στην περιοχή της Θέρμης από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής», «Αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος», «Απείθεια» και «Πλαστογραφία» (σχετικό το από 24-05-2013 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας). 

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον προαναφερόμενο αποθηκευτικό χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 73 κινητήρες, εκ των οποίων οι 7 είχαν εμφανώς παραποιημένο ή αποξασμένο αριθμό και μία καρότσα Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου.

 Επίσης, εντός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 43 κινητήρες εκ των οποίων 1 έχει αποξασμένο αριθμό και 3 προέρχονται από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του 53χρονου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.