Ιδιωτική φρούρηση στο νεκροταφείο Ζωγράφου!

Ιδιωτική φρούρηση στο νεκροταφείο Ζωγράφου!

Στο μακάβριο έργο των περιπολιών ανάμεσα στα μνήματα προχωρούν ιδιωτικοί αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις τελευταίες ημέρες την ασφάλεια του Νεκροταφείου Ζωγράφου, και οι οποίοι κάνουν μπλόκα στην εκκλησία αναζητώντας υπόπτους σε οικογενειακούς τάφους και οστεοφυλάκια! Εταιρεία security προσφέρει φρούρηση και ασφάλεια σε εκλιπόντες, που ίσως δεν είχαν όσο βρίσκονταν εν ζωή. Ήδη μάλιστα άρχισαν οι συλλήψεις!

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Βήματος, με πρωτοβουλίου του δημάρχου της περιοχής κ. Κώστα Καλλίρη αποφασίστηκε συνεργασία με εταιρεία ιδιωτικής προστασίας προκειμένου να υπάρξει «φρούρηση» του κοιμητηρίου τις βραδινές ώρες. Αφορμή αυτής της απόφασης θεωρήθηκαν οι νυχτερινές επιδρομές στο κοιμητήριο από άγνωστους που έκλεβαν καντήλια, θυμιατήρια, καλώδια φωτισμού και άλλα είδη που θεωρείται ότι μεταπωλούνται. Συχνά στόχος των δραστών γίνονταν και τα λουλούδια που εναπόθεταν οι επισκέπτες στα μνήματα – τα γαρίφαλα πάντως είναι γνωστό ότι οδεύουν στις νυχτερινές πίστες με το αζημίωτο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των δημοτικών αρχών, τουλάχιστον 1.000 τέτοιου είδους αντικείμενα είχαν γίνει στόχος κλεφτών στο νεκροταφείο Ζωγράφου τους τελευταίους μήνες, ενώ είχαν κλέψει και το παγκάρι του ναού.

Έτσι λοιπόν περιπολικό κινείται ανάμεσα στα μνήματα στην πιο ιδιόμορφη ίσως επιχείρηση «αστυνόμευσης». Μάλιστα προ μερικών ημερών με τη συνεργασία της ομάδας ΔΙΑΣ συνελήφθησαν τρία άτομα που είχαν εισβάλει στο κοιμητήριο σε βραδινές ώρες. Ας σημειωθεί ότι παρόμοια κρούσματα επιθέσεων έχουν σημειωθεί και σε άλλα νεκροταφεία της Αττικής, όπως στου Παπάγου, στον Χολαργό, στην Αγία Παρασκευή κι αλλού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.