«Όχι» του Εφετείου στο αίτημα αποφυλάκισης Μπαρμπαρούση και Κορκοβίλη

«Όχι»  του Εφετείου στο αίτημα αποφυλάκισης Μπαρμπαρούση και Κορκοβίλη

Ενάμιση μήνα μετά την αποφυλάκιση του Γιώργου Πατέλη o Άρειος Πάγος καλείται να αποφασίσει αν θα αναιρέσει ή όχι την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών που άνοιξε την πόρτα της φυλακής.

Ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπος Μωυσίδης εισηγήθηκε στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, που θα αποφασίσει τους επόμενους μήνες, την αναίρεση της απόφασης με την οποία αποφυλακίστηκε ο πρωτόδικα καταδικασμένος σε ποινή 10 ετών για εγκληματική οργάνωση και συνέργεια στη δολοφονία του Π.Φύσσα, Γ. Πατέλης.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε τη θέση πως στην επίμαχη απόφαση «διαλαμβάνεται αόριστα ότι (σ.σ. κατηγορούμενος) δεν θα διαπράξει άλλα εγκλήματα» αν και «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις». Επιπλέον, αναφέρθηκε και στα θέματα υγείας του ανήλικου παιδιού που επικαλέστηκε ο κατηγορούμενος για να αποφυλακιστεί σημειώνοντας πως στην εφετειακή απόφαση «δεν εξηγείται για ποιο λόγο επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη».

«Ο ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου» σημείωσε ο εισαγγελέας τονίζοντας παράλληλα ότι η σύζυγος του δεν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και μπορεί να φροντίσει το παιδί τους.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γ. Πατέλη, Δημήτρης Γκαβέλας, αναφέρθηκε στα προβλήματα υγείας του γιού του εντολέα του ενώ υποστήριξε πως «ο αιτών ήδη εκτίει μεγαλύτερη ποινή, από αυτή που του αναλογεί, αφού το αδίκημα της οπλοκατοχής για το οποίο καταδικάστηκε θα έχει παραγραφεί με την έναρξη της δίκης στο Εφετείο”.

Δυο ακόμη «όχι»

Την ώρα που ο Άρειος Πάγος συζητούσε το θέμα της αποφυλάκισης του Γ. Πατέλη το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας έλεγε ομόφωνα «όχι» στα αιτήματα να αφεθούν ελεύθεροι ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης και ο Κ. Κορκοβίλης.

Στο δικαστήριο κατέθεσε ο υπερήλικας και ανάπηρος πατέρας του Κ. Μπαρμπαρούση αλλά και η σύντροφος και μητέρα του πέμπτου παιδιού του οι οποίοι υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα εξαιτίας της απουσίας του.

«Έχουμε διαμελιστεί και δεν υπάρχει τίποτα. Είχε πάρει ζώα για βιοποριστικούς λόγους αλλά τα δώσαμε κι αυτά γιατί δεν μπορούν οι γείτονες να βοηθούν συνέχεια» υποστήριξε η γυναίκα με τον συνήγορο του να προσθέτει ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση σε κάθειρξη 6 ετών, «ήταν βουλευτής, δεν ήταν κομματικό στέλεχος» και «δεν έχει σχέση με επιμέρους πράξεις» που αποδόθηκαν σε στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο αδελφός του Κ. Κορκοβίλη, που εκτίει ποινή κάθειρξης 9 ετών για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ και για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε πως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η μητέρα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.