Ρέθυμνο: Σε ετοιμότητα οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Ρέθυμνο: Σε ετοιμότητα οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, βρίσκονται σε πλήρη  ετοιμότητα μετά το μεγάλο ξέσπασμα πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη νότια πλευρά του νομού μέχρι και τα ορεινά του Μυλοποτάμου. Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που κύκλωσαν το σύνολο του νησιού χθες, προκάλεσαν φόβους για ανεξέλεγκτη εξάπλωσή τους.

Στα Ανώγεια, η ταλάντωση καλωδίων της ΔΕΗ από τον άνεμο δημιούργησε σπινθήρες με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί φωτιά. Λίγο αργότερα η πυροσβεστική δέχτηκε κλήση για δύο πυρκαγιές στη Γωνιά και το Μελιδόνι. Στη δεύτερη περίπτωση απειλήθηκε βιοτεχνική εγκατάσταση πυρηνελαιουργείου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μυλοποτάμου.

Δύο νέες φωτιές εκδηλώθηκαν στη Μύρθιο του δήμου Αγίου Βασιλείου και σε μία εγκαταλειμμένη οικία στην παλιά πόλη του κέντρου του Ρεθύμνου. Επίσης, πυρκαγιές εκδηλώθηκαν στην περιοχή Καρβουνόλακος, όπου κάηκαν κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις ελαφρού τύπου και ζώα, ενώ απειλήθηκαν παρακείμενες οικίες.

Νωρίς το πρωί εκδηλώθηκε φωτιά στην περιοχή Πλατανιάς, η οποία επιστράτευσε τις πυροσβεστικές δυνάμεις δεδομένου ότι βρισκόταν κοντά σε ξενοδοχειακή μονάδα. Από τη φωτιά καταστράφηκαν δύο ΙΧ αυτοκίνητα.

Όλες οι πυρκαγιές κατασβέστηκαν άμεσα από τις πυροσβεστικές δυνάμεις του Ρεθύμνου, οι οποίες μεταξύ άλλων βοήθησαν και τον γειτονικό νομό Χανίων όπου εκδηλώθηκαν φωτιές και εξαπλώθηκαν λόγω των ισχυρών νοτίων ανέμων.

«Οι νότιοι άνεμοι συνεχίζονται, είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και πρέπει όλοι οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και σε περίπτωση φωτιάς συνεργάσιμοι» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρκουλάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.