ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δείτε τους θαλάμους των φυλακών Τρίπολης που κρατούνται οι Δ.Λιγνάδης & Π.Φιλιππίδης (φώτο-βίντεο)

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται

Δείτε τους θαλάμους των φυλακών Τρίπολης που κρατούνται οι Δ.Λιγνάδης & Π.Φιλιππίδης (φώτο-βίντεο)

Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθαν το πρωί της Πέμπτης, οι πρώτες φωτογραφίες από τους θαλάμους των φυλακών που κρατούνται ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Αξίζει να υπενθυμιστεί πως στο εδώλιο θα καθίσει ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την έκδοση του βουλεύματος που τον παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τέσσερις υποθέσεις βιασμών ανηλίκων ή νεαρών ανδρών.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορείται για βιασμό σε βάρος ενός 25χρονου άνδρα το 2010, ενός ακόμη άνδρα το 2015 στην Επίδαυρο, για το βιασμό ενός 24χρονου σήμερα άνδρα το 2015, αλλά και τον βιασμό ενός ακόμη άνδρα το 2018. Το επόμενο βήμα είναι πλέον ο προσδιορισμός της δίκης του κατηγορούμενου σκηνοθέτη.


Και ο Πέτρος Φιλιππίδης παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών σε δίκη για τρία κακουργήματα, που είναι ένας βιασμός και δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος ισάριθμων γυναικών συναδέλφων του. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για βιασμό το 2008 και για δύο απόπειρες το 2010 και το 2014.

Και στις 3 περιπτώσεις, ο ηθοποιός είχε συναντηθεί με τις γυναίκες για δουλειά. Οι 3 γυναίκες που κατέθεσαν είπαν ακριβώς αυτά που είχαν υποστηρίξει εξαρχής με τον Εισαγγελέα να κρίνει τα λεγόμενά τους αληθή.

Το βούλευμα υιοθετεί πλήρως την εισαγγελική πρόταση, σύμφωνα με την οποία «τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα χωρίς να προκύπτει η ύπαρξη φιλικής σχέσης μεταξύ τους, ούτε να υφίσταται κίνητρο συκοφάντησης του κατηγορούμενου προκειμένου να αποκτήσουν δημοσιότητα καθώς έχει παρέλθει μεγάλο χρονικό διάστημα από τα καταγγελλόμενα και εάν πράγματι ο στόχος των παθουσών ήταν να αποκτήσουν δημοσιότητα θα είχαν καταγγείλει τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις σε προγενέστερο χρονικό διάστημα όταν βρίσκονταν στο ξεκίνημα της επαγγελματικής τους πορείας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.