Δύο παιδιά εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ – Παραλίγο να τους «κόψει στην μέση»

Δύο παιδιά εγκλωβίστηκαν σε ασανσέρ – Παραλίγο να τους «κόψει στην μέση»

Η επίσκεψη στον γιατρό εξελίχτηκε σε εφιαλτική εμπειρία για ένα 5χρονο κοριτσάκι και τον 14χρονο ξάδελφό της, που εγκλωβίστηκαν στο ασανσέρ, με το νεαρό μάλιστα να βρίσκεται παγιδευμένος για ώρα μισός μέσα και μισός έξω από την καμπίνα.

«Μας φωνάξανε ότι κάποιος έχει μείνει μέσα στο ασανσέρ, που μάλλον θα είχανε ειδοποιήσει τα παιδάκια ότι: Μείναμε στο ασανσέρ» ανέφερε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, Φίλιππος Δουκάτας.

Μέχρι να φτάσει η βοήθεια, το 14χρονο παιδί, έσπασε αυτό το ορθογώνιο τζάμι που έχουν οι πόρτες του ασανσέρ και με τη βοήθεια των ενοίκων, που στο μεταξύ είχαν βγει στο διάδρομο, κατάφεραν να στριμώξουν το 5χρονο κοριτσάκι στο κενό και να το απεγκλωβίσουν.

Όμως εκεί άρχισε ο αληθινός εφιάλτης, την στιγμή που επιχείρησε να βγει από το σπασμένο τζάμι και ο ίδιος ο 14χρονος, κάποιος από κάτω κάλεσε το ασανσέρ. Η καμπίνα άρχισε να κινείται με κίνδυνο να τραυματιστεί το παιδί πολύ σοβαρά, αφού από τη μέση και πάνω το σώματος ήταν έξω από το ασανσέρ.

«Σπάσανε το τζάμι, ήταν στον δεύτερο όροφο και προσπαθήσανε να βγούνε από εκεί μέσα. Βγήκε με τη βοήθεια του παιδιού, του αγοριού το κοριτσάκι και στην προσπάθειά του τώρα να βγει το παιδάκι βγήκε το κεφάλι, βγήκανε οι ώμοι και στο ύψος που ήτανε στη μέση ας το πούμε κάποιος ενεργοποίησε το ασανσέρ από τον κάτω όροφο, πήρε κίνηση το ασανσέρ και τον άφησε δηλαδή τον έπιασε στη μέση» τόνισε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής, συμπληρώνοντας: «Το παιδί από τη μέση και μπροστά ήτανε έξω, από το τζαμάκι, ας το πούμε της πόρτας και το υπόλοιπο από τη μέση και κάτω, τα πόδια του ήτανε μέσα στον ανελκυστήρα.

Ο 14χρονος παρέμενε παγιδευμένος, μισός μέσα και μισός έξω από την καμπίνα, μέχρι που κατέφθασαν οι πυροσβέστες και το ΕΚΑΒ.

«Το παιδί όταν πήγαμε εμείς εκεί πέρα φώναζε ότι πονάει, δεν νιώθει τα πόδια του καθόλου, ήταν μουδιασμένος… Δηλαδή εμάς το άγχος μας ήτανε τι θα αντιμετωπίσουμε αφού τον απεγκλωβίσουμε. Θα τον απεγκλωβίσουμε και θα πετύχουμε τον μισό ας πούμε;» ανέφερε ο Φ. Δουκάτας.

Ο άνθρωπος που έσωσε τη ζωή του 14χρονου παιδιού τονίζει πως αν το ασανσέρ είχε μετακινηθεί από όροφο σε όροφο θα μπορούσε να έχει αποβεί μοιραίο για τη ζωή του. «Τον μάγκωσε και φρέναρε ο ανελκυστήρας στη μέση, αν είχε πάρει όλη την κίνηση θα τον έκοβε στη μέση.

Δεν ένιωθε τα πόδια του προς το παρόν, οπότε αναγκαστικά τον βάλαμε σε φορείο και τον κατεβάσαμε σιγά σιγά μέσω του κλιμακοστασίου» συμπλήρωσε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τα δύο παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, το σοκ όμως που πέρασαν θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.