ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα – «Θα τους βάλουμε φυλακή» – Την Δευτέρα καταθέτει και η 17χρονη

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες στα σπίτια των εμπλεκομένων και κατασχέθηκαν τα κινητά τους - Οι αστυνομικοί εξετάζουν το υλικό

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα – «Θα τους βάλουμε φυλακή» – Την Δευτέρα καταθέτει και η 17χρονη

Μιάμιση ώρα κράτησε η κατάθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στο γραφείο της Ανακρίτριας στη Θεσσαλονίκη.

Η νεαρή κοπέλα αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις η ίδια αλλά ο δικηγόρος της δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Γεωργία είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος την υπόθεση αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων ώστε να ανοίξει πιο γρήγορα ο δρόμος για μια αλλαγή της κατηγορίας και οι ένοχοι να οδηγηθούν στη φυλακή».

Στο πλευρό της καταγγέλουσας ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της κατάθεσης ειδικός ψυχολόγος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της για τα όσα έγιναν την ημέρα της πρωτοχρονιάς.

Η νεαρή κοπέλα φέρεται να ισχυρίστηκε πως ισχύουν τα όσα είχε αναφέρει αρχικά, ενώ έδωσε και τα σχετικά στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα και τις καταγγελίες της.

Όλα τα στοιχεία φαίνεται πως επιβεβαιώνουν τις κινήσεις που έκανε πριν και μετά τον βιασμό. «Η Γεωργία δεν έχει αντιφάσεις και οι καταθέσεις της κρίνονται ειλικρινείς», είπε ο δικηγόρος της Α. Ζιώγας.

«Η Γεωργία εμφανίστηκε με θάρρος μπροστά στην ανακρίτρια, επιβεβαιώνοντας όσα κτηνώδη βίωσε στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς» είπε ο Θανάσης Ζιώγας, δικηγόρος της 24χρονης η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά την συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η 24χρονη ενώπιον της 5ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ο κ. Ζιώγας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις Αρχές, ενώ μίλησε για «καθυστέρηση» όσον αφορά τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

«Περιμέναμε να έχουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις αλλά και τις εξετάσεις DNA, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν. Εμπιστευόμαστε τις Αρχές, αλλά όμως εδώ κάτι δεν πάει καλά, κάτι καθυστερεί. Πιστεύω ότι η όποια καθυστέρηση θα επιβεβαιώσει τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης από την ιατροδικαστή» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό τέθηκε και στην ανακρίτρια η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεσμεύτηκε πως θα πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων ώστε να ανοίξει πιο γρήγορα ο δρόμος για μια αλλαγή της κατηγορίας και οι ένοχοι να οδηγηθούν στη φυλακή» συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας δε τη δημόσια δήλωση που έκανε, δια του συνηγόρου του, ο 27χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση όπου αρνήθηκε την καταγγελλόμενη πράξη, ο κ. Ζιώγας ανέφερε ότι «μπορεί να υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά κατά την άποψή μας όλα τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την καταγγελία».

Σε ερώτηση για την παρουσία ψυχολόγου κατά την κατάθεση που έδωσε σήμερα η 24χρονη, είπε ότι αυτό προβλέπεται δικονομικά. «Η παρουσία ψυχολόγου ήταν πολύ χρήσιμη. Είχε άλλο αέρα η Γεωργία, γιατί όσο κι αν θέλει να δείξει ότι είναι δυνατή είναι μία νέα κοπέλα. Κάθε φορά που λέει κάτι ζει ξανά ό,τι βίωσε μέσα σε αυτήν τη σουίτα», ανέφερε και εξέφρασε την πίστη του ότι «η ώρα της δικαίωσης θα έρθει γρήγορα».

Τη Δευτέρα η κατάθεση της 17χρονης φίλης της – Έρευνα στα κινητά των εμπλεκόμενων

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται τη Δευτέρα να καταθέσει η 17χρονη φίλη της που ήταν μαζί της στο πάρτι πριν τον βιασμό της αλλά και ο φίλος του εργοδότη της, οι οποίοι την παρέλαβαν από τον ξενοδοχείο μετά την εφιαλτική νύχτα που έζησε.

Επιπλέον έρευνες πραγματοποιήθηκαν στα τρια σπίτια στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια των τεσσάρων εμπλεκομένων στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν το πρωί κλιμάκια της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί, μετά απο συγκεκριμένη εισαγγελική παραγγελία, μετέβησαν από νωρίς το πρωί στα σπίτια των τεσσάρων νεαρών – των αδερφών Βασίλη και Ευαγόρα Λεβέντη, του Κωνσταντίνου Περογιαννάκη και του Βασίλη Τράφαλη – και κατέσχεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, τάμπλετ, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και usb.

Η έρευνα διήρκεσε από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν παράλληλες επιχειρήσεις στα τρία σπίτια και το υλικό θα σταλεί στα εκληματολογικά εργαστήρια της Θεσσαλονίκης για επεξεργασία.

Στόχος, λένε οι πληροφορίες, είναι να βρεθούν βίντεο ή φωτογραφίες απο το πάρτι της πρωτοχρονιας- ακόμα και αν το υλικό έχει διαγραφεί απο τη μνήμη του κινητού- έτσι ώστε να έχουν ξεκάθαρη εικονα για το τι ακριβώς συνέβη στο ρεβεγιόν της σουίτας 401 και στη συνέχεια στο δωμάτιο 602 του πεντάστερου ξενοδοχείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παράλληλα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που διενεργείται, θα εξεταστεί αν το υλικό που βρεθεί στις συσκευές που έχουν κατασχεθεί, σχετίζεται και με τις καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για κυκλώματα ναρκωτικών και μαστροπείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.