Υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αναφορές ότι μπορεί να έχουν απωλεσθεί σημαντικά στοιχεία!

Αναζητούν τα ηλεκτρονικά ίχνη - «Υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις»

Υπόθεση βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Αναφορές ότι μπορεί να έχουν απωλεσθεί σημαντικά στοιχεία!

Κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, usb και τάμπλετ κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια παράλληλων ερευνών που διεξήγαγαν αιφνιδιαστικά χθες το πρωί στα τρία σπίτια των εμπλεκόμενων προσώπων -στο κέντρο και στα νότια προάστια της Αθήνας- στην υπόθεση του βιασμού, στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή των Κωνσταντίνου Περογιαννάκη, Ευαγόρα και Βασίλη Λεβέντη και Βασίλη Τράφαλη.

Με ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο να έχουν απωλεσθεί σημαντικά στοιχεία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη «βραχυμνήμη» των ηλεκτρονικών συσκευών, εντούτοις οι δικαστικοί λειτουργοί, τώρα συλλέγουν ώρα με την ώρα όλα τα αποδεικτικά, με βάση τα οποία θα στοιχειοθετήσουν το κατηγορητήριο ή και θα το μεταβάλλουν, κατά τη διερεύνηση των συνθηκών του αποτρόπαιου περιστατικού, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Επιχειρώντας να «φωτίσει» άλλη μια φορά τα γεγονότα της Πρωτοχρονιάς, σε συμπληρωματική κατάθεση διάρκειας περίπου δύο ωρών προχώρησε χθες η 24χρονη, Γεωργία Μπίκα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, παρουσία -αυτή τη φορά- και ψυχολόγου.

Νωρίτερα χθες, η 24χρονη κοπέλα μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου, για να καταθέσει αναφορικά με το συνήγορο υπεράσπισης του φερόμενου ως δράστη, Θεόφιλο Αλεξόπουλο, καθώς -όπως η ίδια υποστηρίζει- της επιτέθηκε φραστικά, με σκοπό να την ωθήσει να σιωπήσει κατά την κατάθεσή της, για τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη.

Νέα στοιχεία

Ως προς το περιεχόμενο της συμπληρωματικής κατάθεσης της 24χρονης κοπέλας, ο συνήγορός της, Θανάσης Ζιώγας ανέφερε πως «η Γεωργία εμφανίστηκε με θάρρος μπροστά στην ανακρίτρια, επιβεβαιώνοντας όσα κτηνώδη βίωσε στη σουίτα την ημέρα της Πρωτοχρονιάς».

Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισης της 24χρονης κοπέλας υποστήριξε ότι η Γεωργία Μπίκα προσκόμισε νέα αποδεικτικά στοιχεία, όπως αντίγραφα γραπτών μηνυμάτων (sms), τα οποία επαληθεύουν τα όσα έχει καταθέσει μέχρι σήμερα στις Αρχές.

Κωλυσιεργίες – «Εδώ κάτι δεν πάει καλά»

Εντούτοις, ο δικηγόρος της, Θανάσης Ζιώγας, αν και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, δεν έκρυψε την ενόχλησή του για την «καθυστέρηση» των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων, αφήνοντας αιχμές για την κωλυσιεργία ως προς την έκδοσή τους.

«Περιμέναμε να έχουμε τις τοξικολογικές εξετάσεις αλλά και τις εξετάσεις DNA, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν. Εμπιστευόμαστε τις Αρχές, αλλά όμως εδώ κάτι δεν πάει καλά, κάτι καθυστερεί. Πιστεύω ότι η όποια καθυστέρηση θα επιβεβαιώσει τα ευρήματα της κλινικής εξέτασης από την ιατροδικαστή» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό τέθηκε και στην ανακρίτρια η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, δεσμεύτηκε πως θα πιέσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

«Όλη η Ελλάδα περιμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων ώστε να ανοίξει πιο γρήγορα ο δρόμος για μια αλλαγή της κατηγορίας και οι ένοχοι να οδηγηθούν στη φυλακή» συμπλήρωσε, στην ίδια κατεύθυνση, ο κ. Ζιώγας.

Στις τοξικολογικές εξετάσεις, όπως είπε αναμένεται να βρεθεί υπνωτική ουσία από το ποτό το οποίο προσφέρθηκε στη Γεωργία: «Με το χάπι αυτό δεν καταλαβαίνεις καθόλου τι σου γίνεται όυτε μπορείς να αντιδράσεις και δεν θυμάσαι τίποτα».

Κληθείς, επιπλέον, να σχολιάσει το περιεχόμενο της δημόσιας δήλωσης του 27χρονου που κατηγορείται για την υπόθεση, Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Ζιώγας απάντησε σχετικά πως «μπορεί να υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, αλλά κατά την άποψή μας όλα τα γεγονότα επιβεβαιώνουν την καταγγελία».

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου

Η «καθυστέρηση», ωστόσο, ως προς την έκδοση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων φέρεται να προκάλεσε την παρέμβαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Θεοδωρικάκος τηλεφώνησε δύο φορές στον προϊστάμενο των εργαστηρίων, ζητώντας να μάθει το λόγο της καθυστέρησης, με δεδομένο ότι τα δείγματα βρίσκονται στη διάθεσή του προς εξέταση από τις 3 Ιανουαρίου, αφού υπέγραψε παραλαμβάνοντάς τα.

Εκτός από τυχόν εντυπώσεις που δημιουργεί η καθυστέρηση, το ζήτημα των αποτελεσμάτων θεωρείται ως εξαιρετικά μείζον για την τελική έκβαση της υπόθεσης, καθώς από αυτά μένει να διακριβωθεί αν στην 24χρονη κοπέλα χορηγήθηκε κάποιου είδους ναρκωτική ουσία, ώστε να αδρανοποιήσει το κεντρικό νευρικό της σύστημα ή ακόμα το λεγόμενο «χάπι του βιασμού».

Έκθεση ψυχολόγου

Στη δικογραφία αναμένεται ακόμη να συμπεριληφθεί και η έκθεση του ψυχολόγου, που παρέστη κατά τη χθεσινή συμπληρωματική κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα, προκειμένου η πραγματογνωμοσύνη του να συμβάλλει στην αποτύπωση της ψυχολογικής κατάστασης του θύματος.

«Η παρουσία ψυχολόγου ήταν πολύ χρήσιμη. Είχε άλλο αέρα η Γεωργία, γιατί όσο κι αν θέλει να δείξει ότι είναι δυνατή είναι μία νέα κοπέλα. Κάθε φορά που λέει κάτι ζει ξανά ό,τι βίωσε μέσα σε αυτήν τη σουίτα», εξήγησε σχετικά ο δικηγόρος υπεράσπισής της, Θανάσης Ζιώγας, διαπιστώνοντας παράλληλα πως «η ώρα της δικαίωσης θα έρθει γρήγορα».

«Θέλω μόνο να βρω το δίκιο μου»

Για την ανάγκη δικαίωσής της έκανε λόγο χθες και η 24χρονη, Γεωργία Μπίκα, προσερχόμενη στο Τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου. «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την αγάπη του. Η αγάπη που νιώθω και έχω λάβει είναι απίστευτη, με έχει συγκινήσει πάρα πολύ. Το μόνο που θέλω είναι να βρω το δίκιο μου», τόνισε η κ. Μπίκα, ενώ μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, ως ένδειξη συμπαράστασης απλών πολιτών στο πρόσωπό της.

Διεθνές κύκλωμα

«Παραλείψεις» στην πολύκροτη υπόθεση εντόπισε από πλευράς του, ο δικηγόρος, Νίκος Διαλυνάς. «Η προσωπική μου άποψη είναι πως έγιναν παραλείψεις. Εδώ έχουμε βιασμό με χάπι και πρέπει οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν γρήγορα. Πάντως, αν και ελήφθησαν ούρα την τρίτη μέρα, οι εξετάσεις θα δείξουν τι έχει γίνει» ανέφερε ο κ. Διαλυνάς, περιγράφοντας ακόμη πως γίνεται έρευνα για κύκλωμα μαστροπείας τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και σύμφωνα με πληροφορίες εμπλέκονται και Κύπριοι πολιτικοί.

«Είναι σίγουρα η Κύπρος. Ο κ. Γκιώνης είπε πως εμπλέκονται τουλάχιστον τέσσερις πολιτικοί και άτομα από την Αθήνα, ενώ έχει στοιχεία περί εμπλοκής 20 ατόμων. Υπάρχει εμπλοκή και από το Ντουμπάι», σημείωσε ο ίδιος. «Το κύκλωμα δεν είναι τοπικό, έχει διασυνδέσεις στη Βόρεια Ελλάδα και εκτείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες κυρίως στη Χαλκιδική. Έχω στοιχεία για το κύκλωμα και θα τα δώσω στις αρχές» κατέληξε ο κ. Διαλυνάς.

Ντόμινο καταθέσεων

Στην ανακρίτρια κατέθεσαν ακόμη χθες και πρόσωπα από το φιλικό περίγυρο της Γεωργίας Μπίκα, μεταξύ των οποίων η 17χρονη φίλη της, με την οποία μετέβη στο πολυτελές ξενοδοχείο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, αλλά και ο εργοδότης της, Χρήστος Καραθανάσης.

«Μεταβολή κατηγορίας»

Πάντως, το επίδικο σε αυτή τη φάση για την υπεράσπιση της Γεωργίας Μπίκα είναι η «αλλαγή κατηγορίας», ώστε «οι ένοχοι να οδηγηθούν γρήγορα στη φυλακή», όπως τόνισε χθες ο κ. Ζιώγας, προαναγγέλλοντας πως «την επόμενη βδομάδα θα υπάρχουν κι άλλες εξελίξεις». «Υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις», εκτίμησε επιπλέον ο ίδιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η παραπάνω αποστροφή του συνηγόρου υπεράσπισης προήλθε στο άκουσμα -από δημοσιογράφους- της μετάβασης χθες του μετρ του καφέ «Αχίλλειον», Μάνου Παπαδόπουλου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Πρόκειται, άλλωστε, για το πρόσωπο που προσκάλεσε την 24χρονη Γεωργία Μπίκα στο πρωτοχρονιάτικο πάρτι, σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι η χθεσινή παρουσία του στις αστυνομικές Αρχές δε σχετίζεται με προσαγωγή ή σύλληψή του. «Κλήθηκε σε μια προκαταρκτική που έχει ξεκινήσει. Δεν έχει κληθεί ούτε σαν ύποπτος, ούτε σαν μάρτυρας» επισήμανε σχετικά ο συνήγορος υπεράσπισής του, γνωστοποιώντας παράλληλα πως ο εντολέας του προσκόμισε αυτοβούλως τις ηλεκτρονικές συσκευές του στις αστυνομικές αρχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.