Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης κατά ενός 39χρονου από την Αλβανία, ο οποίος κρατούσε βαριοπούλα και χρειάστηκε συνδρομή τεσσάρων αστυνομικών για να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο αλλοδαπός καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 3 ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή 460 ημερησίων μονάδων προς 3 € η κάθε μονάδα, ενώ άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Το επεισόδιο έγινε στη 1.45 μετά τα μεσάνυχτα χθες έξω από καφέ στη Ν. Ιωνία, όπου θαμώνες ειδοποίησαν την αστυνομία ότι κρατούσε σφυρί και θα τραυμάτιζε άνθρωπο.

Όπως κατέθεσαν δύο μάρτυρες αστυνομικοί, μετά από διαπληκτισμό που είχε ο κατηγορούμενος με τον υπεύθυνος του καταστήματος πήγε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε κρατώντας βαριοπούλα. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ και του Α.Τ. Βόλου, ζητούσαν από τον κατηγορούμενο να αφήσει το σφυρί, κάτι που δε έκανε και τελικά, αφού δεν το άφησε ούτε με δύο χτυπήματα που δέχτηκε στο χέρι από γκλομπ, ένας αστυνομικός χτύπησε με το γκλομπ το σφυρί, που έφυγε από τα χέρια του. Ο ίδιος ενώ αρχικά αντιστάθηκε στη σύλληψη, όταν του πέρασαν τις χειροπέδες ηρέμησε.

Ο κατηγορούμενος, που δεν είχε συνήγορο, κατέθεσε ότι τηλεφωνούσε στο κατάστημα για να δώσει παραγγελία, αλλά του έκλειναν το τηλέφωνο και πήγε να ζητήσει το λόγο. Εκεί, τόνισε, ένας υπάλληλος τον έβρισε και τον έσπρωξε, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και να χτυπήσει το πίσω μέρος του κεφαλιού και τότε φοβήθηκε και πήγε στο αυτοκίνητό του και πήρε τη βαριοπούλα, που όμως ανέφερε είναι εργαλείο της δουλειάς του (στην οικοδομή) και δεν το έχει για να σκοτώνει κόσμο.

Ο 39χρονος είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών και δήλωσε ότι εργάζεται σε οικοδομή.

Τελικά, το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της βίας κατά υπαλλήλων από πρόσωπο που φέρει αντικείμενο που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη, κατά συρροή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3,5 ετών, χρηματική ποινή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο 39χρονος, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.