Νέες συλλήψεις πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στο πλαίσιο ερευνών για παράνομες συνταγογραφήσεις σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους εμπλεκόμενων προσώπων.

Η έρευνα της αστυνομίας για το κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων αφορά σε 126 φυσικά πρόσωπα και 2 νομικά, ενώ μέσα σε αυτούς περιλαμβάνονται 61 γιατροί που εργάζονται στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας από 14 Δεκεμβρίου 2021 έως και 15 Ιανουαρίου 2022, διενεργήθηκαν συνολικά 232 έρευνες.

Πιο αναλυτικά, οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Αττική, Πιερία, Ημαθία, Κοζάνη, Γρεβενά, Πέλλα, Χαλκιδική, Αρκαδία, Μεσσηνία, Λακωνία, Ιωάννινα, Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο, Αιτωλοακαρνανία, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία, Κυκλάδες, Λάρισα και Μαγνησία.

Συνολικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ως σχετιζόμενα με την υπόθεση:

548.355 ευρώ
6 χρυσές λίρες Αγγλίας
5.610 Κορώνες Σουηδίας
αεροβόλο πιστόλι,πιστόλι κρότου, περίστροφο κρότου
κυνηγετικό όπλο και 27 φυσίγγια
αναδιπλούμενο μαχαίρι και 12 βεγγαλικά
121 συσκευές κινητής τηλεφωνίας
54 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablet, laptop
87 σκληροί δίσκοι κ.λπ. αποθηκευτικά μέσα
1.399 φαρμακευτικά σκευάσματα
360 συνταγές φαρμάκων
274 ναρκωτικά δισκία
10 βιβλιάρια καταθέσεων

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν 5 άτομα, για τις κατά περίπτωση παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα, τις φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, υπενθυμίζεται πως στις 10 Δεκεμβρίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος σε 13 άτομα για παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμακευτικών σκευασμάτων.