ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προκλητικός ο ρασοφόρος των Κάτω Πατησίων: «Ίσως με ερωτεύτηκε δεν ενέδωσα και με κατήγγειλε» λέει για την ανήλικη

Για ψευδή κατηγορία κάνει λόγο ο ιερέας

Προκλητικός ο ρασοφόρος των Κάτω Πατησίων: «Ίσως με ερωτεύτηκε δεν ενέδωσα και με κατήγγειλε» λέει για την ανήλικη

Πρόκληση άνευ προηγουμένου από τον 37χρονο ιερέα που κατηγορείται για βιασμό ανήλικης, στα Κάτω Πατήσια.

Και αυτό διότι ο ιερέας του ναού Αγίου Δημητρίου και Όπλων, μέσα από τα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, υποστήριξε ότι η κοπέλα που τον κατήγγειλε για βιασμό, προέβη σε αυτή την πράξη επειδή πιθανόν να τον είχε ερωτευθεί και επειδή ο ίδιος δεν ενέδωσε, τον εκδικήθηκε με αυτόν τον τρόπο!

«Βοηθούσα την οικογένεια της ανήλικης με πόρους του φιλόπτωχου ταμείου και με όποιον τρόπο μπορούσα ως ιερέας. Όταν σταμάτησαν οι δωρεές που έκανα στην οικογένειά της, επειδή είχαν ανάγκη και άλλοι ενορίτες, τότε πιστεύω ξεκίνησε να μπαίνει στο μυαλό της η ιδέα να με καταγγείλει στις Αρχές προκειμένου να με εκβιάζει», ισχυρίστηκε ο ιερέας.

«Η ανήλικη είτε επειδή είμαι ένας ιερέας πολύ προσιτός σε όλους είτε επειδή επιδίωκε κάτι παραπάνω από εμένα, ίσως με είχε ερωτευτεί. Και επειδή δεν ενέδωσα, θέλησε να με καταγγείλει», φέρεται να είπε ο 37χρονος κατηγορούμενος για βιασμό.

Για ψευδή κατηγορία κάνει λόγο ο ιερέας

«Η καταγγελία δεν ευσταθεί και είναι ψευδής. Είμαι πατέρας τριών παιδιών που λατρεύω και αγαπώ ενώ σιχαίνομαι τους βιαστές. Εάν υποτεθεί πως είμαι βιαστής γιατί να επιλέξω να κάνω αυτές τις πράξεις μέσα στον ιερό ναό που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο με την πρόσβαση στο γραφείο ιερέων ανοιχτή και όταν υπάρχει κλειστό κύκλωμα με κάμερες;», υποστηρίζει ο ιερέας.

Αύριο η απολογία

Ο ιερέας απολογείται την Τρίτη, καθώς έλαβε προθεσμία, με τον εισαγγελέα πρωτοδικών, έπειτα από τη λεπτομερή μελέτη του υλικού, προέβη στην άσκηση ποινικής δίωξης για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε στον ανακριτή και αμέσως κινήθηκαν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες για τη σύλληψη του δράστη των καταγγελλόμενων πράξεων.

Οι δύο μαρτυρίες-σοκ για τη δράση του ιερέα βιαστή

Εν τω μεταξύ, δύο μαρτυρίες, μιας 18χρονης και μιας 30χρονης γυναίκας που έφερε στο φως το iefimerida, καταδεικνύουν τον τρόπο δράσης του και προσέγγισης των θυμάτων και των υποψήφιων θυμάτων του.

Η μαρτυρία της 18χρονης

Ακολουθεί η καταγγελία της 18χρονης. «Ο κατηγορούμενος στις 4 Νοεμβρίου του 2020 με είχε προσεγγίσει και εμένα με σεξουαλικά κίνητρα. Είχαμε αναλάβει με τον φίλο μου να κάνουμε ένα γκράφιτι στο γήπεδο Άμιλλα Περιστερίου, αφού γνωρίζουμε από αυτά.

Αφού το ολοκληρώσαμε, πήγα μόνη μου στο γραφείο του στο ναό να πληρωθώ και πριν μου δώσει λεφτά άρχισε να μου κάνει περίεργες ερωτήσεις για την προσωπική μου ζωή, εάν είμαι σε σχέση και διάφορες άλλες τέτοιου είδους. Ήθελε να με πείσει να πάω στο κατηχητικό. Εγώ του είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν ασχολούμαι.

Τότε μου είπε ότι θα ήθελε να δώσει σε εμένα ένα παραπάνω ποσό για το γκράφιτι, προκειμένου να με ευχαριστήσει προσωπικά. Έβγαλε δύο 20άρικα για εμένα και το φίλο μου και ένα χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο, όπως μου είπε, εάν το δεχόμουν θα έπρεπε να πάρει και εκείνος ένα αντάλλαγμα από εμένα.

Τότε μου εξήγησε ότι θέλει ως αντάλλαγμα μια ώρα από τη ζωή μου. Μου ζήτησε να βρισκόμαστε οι δύο μας σε ένα κτίριο που είχε πάρει ο ίδιος για το κατηχητικό και τη νεολαία, απόγευμα προς βράδυ, και μου έλεγε να μη φοβάμαι γιατί σκοπός είναι να περάσουμε καλά. Είχα απευθυνθεί στην Αστυνομία εντός 24 ωρών, ωστόσο μου είπαν ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

Η μαρτυρία 30χρονης μητέρας

«Έχω φρικάρει, είμαι σε σοκ. Τρέμω ολόκληρη. Είναι φρικιαστικός. Το άκουσα στο ραδιόφωνο και με το που άκουσα 37χρονος, Κάτω Πατήσια, είπα: “Ώπα, αυτός είναι”. Τα παιδιά του είναι συμμαθητές με τα δικά μας και τον είχα εμπιστευτεί σε δύσκολες ώρες, αλλά όταν κατάλαβα περί τίνος πρόκειται εξαφανίστηκα».

Με αυτά τα λόγια 30χρονη μητέρα που επισκέφθηκε το εξομολογητήριο του ιερέα-βιαστή σπάει τη σιωπή της και περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε όταν πήγε για εξομολόγηση στο γραφείο του, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στα Κάτω Πατήσια.

«Όταν γεννήθηκε η κόρη μου είχε κάποια μικρά προβλήματα υγείας και έμεινε στη μονάδα νεογνών. Επειδή ήμουν λεχώνα και δεν επιτρεπόταν να βγω έξω, είχε έρθει σπίτι. Τον είχα καλοδεχτεί, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο, για να ανοίξω την καρδιά μου και να ζητήσω βοήθεια από τον Θεό. Ήταν συγχωριανός του συζύγου μου και απευθύνθηκα σε αυτόν. Ήρθε σπίτι, μιλήσαμε και πήρε ένα ρουχαλάκι για το ασαράντιστο μωρό, για να το βάλει στην Αγία Τράπεζα. Συναντηθήκαμε στο μέλλον για να μας δώσει πίσω το ρουχαλάκι του παιδιού και ήπιαμε έναν καφέ. Μέχρι τότε δεν μου είχε δώσει κανένα δικαίωμα».

Φανερά σοκαρισμένη η 30χρονη μητέρα, συνεχίζει την περιγραφή της:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ξαφνικά αρχίζω να έχω προβλήματα στον γάμο μου και θέλω να ανοίξω κάπου την καρδιά μου. Και επιλέγω τον ίδιο άνθρωπο. Πηγαίνω στην εκκλησία, με το μωρό στο καρότσι, και καθόμαστε σε ένα γραφείο σαν εξομολογητήριο και αρχίζω και του λέω τα προβλήματα που έχω στον γάμο μου. Δεν έδειχνε να δίνει πολλή βάση σε ό,τι του έλεγα. Με κοιτούσε παράξενα. Δεν μου έλεγε κάτι ουσιαστικό. Ήταν κάπως παράξενος. Μόνο στο τέλος της κουβέντας μου είπε: “Ο Χριστός είναι αγάπη, ο Χριστός είναι έρωτας και θα πρέπει να εισέλθει στο σώμα σου με τον ίδιο τρόπο που το κάνει ο σύντροφός σου. Είμαι εδώ για να σε βοηθήσω. Και εάν θες να έχεις το καλό μέσα σου θα πρέπει να αφεθείς και να εμπιστευτείς τον εξομολογητή σου”. Μόλις το άκουσα αγριεύτηκα. Μάζεψα το μωρό και εξαφανίστηκα. Δεν ξαναπήγα και δεν του ξαναμίλησα ποτέ. Αυτή είναι και η τελευταία φορά που του μίλησα. Τόσο φρικιαστικός είναι αυτός ο άνθρωπος. Έκοψα κάθε επαφή. Τελικά, δικαίως αγριεύτηκα. Είδατε τι συνέβη. Ο άνθρωπος φαίνεται ότι είχε βρει αυτόν τον τρόπο για να ικανοποιεί τις σεξουαλικές του ορέξεις. Να γράψετε ό,τι σας είπα, πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε. Πρέπει να μιλάμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.