Πώς συνέβη το ατύχημα

Στο σιδηροδρομικό ατύχημα που έγινε χθες, Δευτέρα, κοντά στον σταθμό της Λιβαδειάς, τραυματίστηκαν έντεκα άνθρωποι.

Στο σημείο επιχείρησαν 32 πυροσβέστες και 6 οχήματα, προκειμένου να μεταφερθούν από την αμαξοστοιχία 54 σε ασφαλές σημείο 11 τραυματίες, ανάμεσά τους μία ανήλικη. Πρόκειται για ένα παιδί περίπου τεσσάρων ετών που τραυματίστηκε στον αυχένα.

Για τη μεταφορά των τραυματιών στα νοσοκομεία στήθηκε επιχείρηση, καθώς η παλιά εθνική οδός που οδηγεί από τη Λιβαδειά μέχρι την Τιθορέα ήταν σχεδόν αδιάβατη λόγω της χιονόπτωσης.

Έτσι, δημιουργήθηκε ένα κομβόι με εκχιονιστικά μηχανήματα που κατευθύνονταν από τη Λιβαδειά προς τη Δαύλεια, για να ακολουθήσουν πίσω τους τα ασθενοφόρα, τα οποία είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο δρόμος έκλεισε ξανά, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης και για τη μεταφορά των τραυματιών στο νοσοκομείο Λιβαδειάς χρειάστηκε πάλι να προπορευτούν εκχιονιστικά μηχανήματα.

Πώς συνέβη το ατύχημα

Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, η αμαξοστοιχία I/C 54- από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη- ακινητοποιήθηκε κοντά στον σταθμό της Λιβαδειάς.

Στην προσπάθεια ρυμούλκησης της αμαξοστοιχίας υπήρξε μικρή πρόσκρουση με τη μηχανή ρυμούλκησης λόγω της ολισθηρότητας της γραμμής, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τελικά, το τρένο τέθηκε σε κίνηση προς τον σταθμό της Δαύλειας και έφτασε εκεί λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας. Στον σταθμό περίμεναν πυροσβέστες και ασθενοφόρα για να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και να μεταφέρουν τους ασθενείς στο νοσοκομείο.

Οι υπόλοιποι επιβάτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, θα μεταφέρονταν με έξοδα της εταιρείας για διανυκτέρευση στη Λαμία, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιβάτες καταγγέλλουν ότι μέσα στο τρένο επικράτησαν πολικές συνθήκες, καθώς για πολλές ώρες δεν είχε θέρμανση ούτε φωτισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ.