Χιλιάδες πολίτες που εγκλωβίστηκαν για πολλές ώρες στην Αττική Οδό ετοιμάζουν μηνύσεις κατά της εταιρείας, λόγω της ταλαιπωρίας που υπέστησαν.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης ανέφερε πως είναι περισσότεροι από 200 όσοι έχουν επικοινωνήσει μαζί του για να του ζητήσουν βοήθεια, ενώ έκανε και ένα νομικό σχόλιο όσον αφορά στην αποζημίωση των 2.000 ευρώ που έχει ανακοινωθεί.

Ξεκαθάρισε πως δεν στηρίζεται νομικά να καταβληθεί αποζημίωση ανά όχημα και όχι ανά πολίτη.

«Οι άνθρωποι υπέφεραν από τις εγκληματικές αμέλειες της διαχειρίστριας εταιρείας, η οποία αν και γνώριζε το αδιέξοδο, παγίδευσε τους πολίτες σε ένα “ψυγείο”. Δεν δεχόμαστε ότι η αποζημίωση να είναι για το όχημα και όχι για τα πρόσωπα που αντιμετώπισαν πρόβλημα» επεσήμανε ο δικηγόρος.

Ενημέρωσε, παράλληλα, πως έχει ανατεθεί σε συγκοινωνιολόγους να γίνει έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν σε αυτό το χάος.

Το κράτος μπορεί να επιβάλει πρόστιμα στην παραχωρησιούχο εταιρεία για παρακώλυση συγκοινωνιών, συνέχισε, ενώ είπε πως για τους υπόλοιπους δρόμους «πρέπει να αναζητηθούν αποζημιώσεις από τους δήμους και την Περιφέρεια».

Αποζημιώσεις έως και 100.000

Στο ίδιο μέσο μίλησε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος επεσήμανε πως η αποζημίωση για την ψυχική οδύνη μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 100.000 ευρώ.

«Αν κάποιος είχε ατύχημα σε αυτούς τους δρόμους, θα λάβει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία, αλλά επειδή τα ατυχήματα ήταν πάρα πολλά, οι εταιρείες θα στραφούν κατά της Αττικής Οδού ή της Περιφέρειας και των δήμων για τους υπόλοιπους οδικούς άξονες. Είναι σίγουρο ότι θα ασκήσουν το αναγωγικό δικαίωμα» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που έπεσαν δέντρα και κλαδιά πάνω στα αυτοκίνητα. Αν δεν έχει ασφάλεια για φυσικά φαινόμενα, θα πρέπει να κινηθούν νομικά κατά των ΟΤΑ για να λάβουν αποζημιώσεις. Και οι περιπτώσεις ήταν πάρα πολλές» εξήγησε ο ίδιος.

Η «παγίδα με τα 2.000 ευρώ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Καταλήγοντας και οι δύο επεσήμαναν πως όσοι λάβουν τα 2.000 ευρώ μπορεί να χάσουν το δικαίωμά τους να λάβουν οποιαδήποτε άλλη αποζημίωση.