Γιατί αργούν οι έρευνες;

Η υπόθεση της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη που είχε συγκλονίσει βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές εξετάσεις.

Μάλιστα βρέθηκαν ίχνη DNA ενός άνδρα στα ρούχα της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη που κατήγγειλε τον βιασμό της, σύμφωνα με τον ποινικολόγο Νίκο Διαλυνά.

Σε ερώτηση της Κατερίνας Καινούργιου για το εάν βρέθηκαν ίχνη DNA από άνδρα στα ρούχα της 24χρονης, απάντησε θετικά.

«Από ό,τι κι εγώ ακούω και τις πληροφορίες που έχω, δεν είναι φημολογία, βρέθηκαν αυτά τα οποία σωστά λέτε και βέβαια αυτό δεν αποδεικνύει πως δεν συμμετείχε και κάποιος άλλος, αλλά ούτε αποδεικνύει πως έγινε κάτι που συνιστά βιασμό, για να είμαι δίκαιος προς όλες τις πλευρές» εξήγησε.

Παράλληλα, διερωτήθηκε γιατί εστάλη το δείγμα στη Βέρνη, ενώ από 7/2/20 στο ΑΠΘ υπάρχει ένα «τέλειο μηχάνημα» που ανιχνεύει το χάπι βιασμού (που είναι σε σκόνη) από μία τρίχα.

Επίσης, πρόσθεσε πως έχουμε ένα τοξικολογικό εργαστήριο και στο Υπ. Δικαιοσύνης και στο διευθύνσεως Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ.

«Δεν διαθέτουν τα μηχανήματα που ανιχνεύουν αυτές τις ουσίες;» διερωτήθηκε, εκτιμώντας πως το δείγμα δεν πήγε ποτέ εκεί.

«Θέμα είναι η εξέταση της τρίχας, να ρωτήσουμε γιατί δεν ερευνούν και τις ουσίες από την τρίχα» πρόσθεσε.

«Τα αποτελέσματα αναμένονται θεωρητικά σήμερα» ανέφερε για τις τοξικολογικές εξετάσεις στην εκπομπή του ALPHA, αν και ο ίδιος πιστεύει πως τη Δευτέρα θα δοθούν και θα είναι στη διάθεση της ανακρίτριας.

«Θα δοθεί το πόρισμα και του εργαστηρίου της Θεσσαλονίκης και από τη Βέρνη, θα είναι ενιαία τα αποτελέσματα και το συνοδευτικό κείμενο» επεσήμανε.

Ακόμη, υποστήριξε πως θα υπάρξουν κι άλλες καταθέσεις στην πολύκροτη υπόθεση καθώς οι ανακρίτρια καλεί συνεχώς μάρτυρες.

Τέλος, ισχυρίστηκε πως υπάρχει καθυστέρηση και παραλείψεις στις έρευνες, καθώς δεν πήραν αίμα από τη 24χρονη μιας και μετά από 18 ώρες οι ουσίες φεύγουν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!