ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σέρρες: Έβγαζαν ”μαϊμού” άδειες οδήγησης

Σέρρες: Έβγαζαν ”μαϊμού” άδειες οδήγησης

Τουλάχιστον επτά πολίτες που ήθελαν να βγάλουν ή να ανανεώσουν άδειες οδήγησης χωρίς να περάσουν από εξετάσεις ήταν τα θύματα μιας σπείρας απατεώνων που διαβεβαίωναν ότι είχαν τις κατάλληλες γνωριμίες, αρκεί να έβαζαν στην τσέπη το «κάτι τι» τους!

Με αυτό το κόλπο, οι δράστες ηλικίας 54, 41 και 30 χρόνων σήμερα, είχαν βάλει στις τσέπες τους τουλάχιστον 6.600 ευρώ και τα θύματά τους ήταν ήσυχα ότι μπορεί να είχαν πληρώσει, αλλά διέθεταν δίπλωμα.

 Δεν μπορούσαν να φανταστούν, όμως, ότι οι «καλοθελητές» ήταν επιτήδειοι πλαστογράφοι κι ότι τα έγγραφα που τους έδιναν αφού είχαν παραλάβει τις φωτογραφίες και άλλα δικαιολογητικά τους ήταν… «μαϊμού»! Οι απατεώνες έδρασαν την διετία 2010- 2011 στην ευρύτερη περιοχή  των Σερρών, αλλά τα θύματα έπεσαν ο ένας μετά τον άλλο σε ελέγχους που αποκάλυψαν την πλαστότητα των αδειών κι έτσι το αστυνομικό τμήμα Ποροϊων ξεκίνησε εξονυχιστική έρευνα!

Στον εντοπισμό των δραστών βοήθησε σημαντικά ένα παρ’ ολίγο θύμα τους, το οποίο αρνήθηκε να πληρώσει για να του βγάλουν δίπλωμα. Οι τρεις δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την πλήρη διαλεύκανση της δράσης των απατεώνων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.