ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Hλεία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα αδίστακτων Αλβανών κακοποιών

Hλεία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική σπείρα αδίστακτων Αλβανών κακοποιών

  Πολυμελής εγκληματική οργάνωση Αλβανών που διέπραττε βίαιες ένοπλες ληστείες στην Ηλεία εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε ένοπλες ληστείες, μία ανθρωποκτονία και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας.   

  Την Κυριακή το πρωί συνελήφθησαν στον Πύργο  δύο Αλβανοί ηλικίας 28 και 23 ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας άλλων πέντε μελών της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ενός 27χρονου, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία, είχε αρχηγικό ρόλο.

  Δύο από τα μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 39 και 29 ετών, είχαν συλληφθεί πριν από περίπου τέσσερις μήνες στις Καμάρες Αιγίου, και είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας.

  Στις ληστείες που διέπρατταν, τα μέλη της οργάνωσης έφεραν βαρύ οπλισμό και δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία και να πυροβολήσουν τα θύματά τους. Σε μία από αυτές πυροβόλησαν και σκότωσαν 63χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στην Κάτω Παναγιά.

  Αναλυτικότερα από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί :

  Η ανθρωποκτονία του 63χρονου βενζινοπώλη στις 31-5-2013 στη Κάτω Παναγιά Ηλείας, κατά τη διάρκεια απόπειρας ληστείας στο πρατήριο υγρών καυσίμων.

  Ληστεία που είχε τελεστεί την 2-2-2013 το βράδυ, στη Γαστούνη, όπου οι δράστες με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν 55χρονο ημεδαπό έξω από την οικία του και αφού τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο σώμα, πυροβολώντας δύο φορές στον αέρα προς εκφοβισμό, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1200 ευρώ.

  Ληστεία που είχε τελεστεί την 18-2-2013, αργά το απόγευμα σε ασφαλιστικό γραφείο στη Γαστούνη, όπου οι δράστες με τη απειλή πιστολιού και ενός μεταλλικού λοστού, είχαν αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 1300 ευρώ, ένα ρολόι και δύο κινητά τηλέφωνα.

  Η απόπειρα ληστείας πρατηρίου υγρών καυσίμων, που είχε τελεστεί την 25-2-2013 αργά το απόγευμα, στη Γαστούνη Ηλείας, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι δράστες πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση σε βάρος 26χρονου υπαλλήλου.

  Διάρρηξη οικίας, που είχε τελεστεί την 3-5-2013 το βράδυ στο Κάστρο Κυλλήνης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας 1000 ευρώ περίπου, αλλά έγιναν αντιληπτοί από τον 46χρονο παθόντα και πυροβόλησαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση εναντίον του, προκειμένου να διατηρήσουν τα κλοπιμαία και να εξασφαλίσουν τη διαφυγή τους.

  Απόπειρα ένοπλης ληστείας σε οικία, που είχε τελεστεί στα τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, η οποία δεν ολοκληρώθηκε λόγω ήχησης του συστήματος συναγερμού.

  Στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε επίσης ότι τα μέλη της οργάνωσης σχεδίαζαν ληστείες και σε τράπεζες της περιοχής.

  Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι σε βάρος του 28χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πειραιώς για παρόμοια αδικήματα, ενώ τόσο αυτός όσο και ο 23χρονος συνεργός του είχαν εισέλθει και παρέμεναν παράνομα στη χώρα.

  Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της ληστείας, της κλοπής και της κατοχής και χρήσης πυροβόλων όπλων και πολεμικού τυφεκίου.

  Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.

  Την προανάκριση και τις έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη, ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.