ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ρωσία: η έφιππη Αστυνομία ενισχύεται

Ρωσία: η έφιππη Αστυνομία ενισχύεται

Τη στελέχωση των αστυνομικών διευθύνσεων των πόλεων της χώρας με έφιππα τμήματα, εξετάζει η ρωσική κυβέρνηση. ‘Ηδη, δόθηκε η σχετική οδηγία στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας, αλλά και της Εθνοφυλακής (“Στρατός Εσωτερικού”).

Η εκπρόσωπος Τύπου της Διεύθυνσης Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Εσωτερικών, Νατάλια Σαφόνοβα, ανέφερε ότι οι έφιππες περιπολίες ήδη φυλάσσουν 20 ζώνες από πάρκα-δάση της πρωτεύουσας. Αποστολή τους είναι η πρόληψη δασικών πυρκαγιών, η προστασία των παραθεριστών από συμμορίες, και η παροχή βοήθειας στους πολίτες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στη Μόσχα, λοιπόν, ήδη υπάρχει το 1ο Εφιππο Σύνταγμα επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Συνολικά, έχει περίπου 800 μέλη, εκ των οποίων οι 395 είναι ιππείς, ενώ έχει 353 άλογα.

Ιδιαίτερη συνεισφορά έχει το … Ιππικό γύρω από τα γήπεδα. Και μόνον η παράταξη των πανύψηλων αλόγων και των ιππέων του έξω από τα γήπεδα, τρομάζει τους πιθανούς παραβάτες, όπως είναι οι χούλιγκαν των γηπέδων, και έτσι τους αποτρέπει να προβούν σε επεισόδια. Να σημειωθεί πως περίπου το ένα τρίτο των ιππέων, είναι κοπέλες. Μια καλά εκπαιδευμένη αναβάτρια μπορεί καλπάζοντας να περάσει χειροπέδες στον παραβάτη που πάει να διαφύγει και να τις προσαρμόσει στον αναβολέα (σιδερένιος κρίκος που κρέμεται από τη σέλα και που πατά ο ιππέας για να ανεβεί στο άλογο). Ή, αν χρειάζεται, να τον ακινητοποιήσει χρησιμοποιώντας το κλομπ από καουτσούκ. Οι ιππείς όμως δεν επιχειρούν μεμονωμένα, παρά μόνο σε ζεύγη περιπολίας. Μαζί με την κοπέλα υπάρχει πάντα ένας άντρας αναβάτης, οπλισμένος με περίστροφο. Να σημειωθεί εδώ, ότι στα σώματα ιππικού υπηρετούν αρκετά συζυγικά ζεύγη.

Είναι προφανές, ότι το προσωπικό εντάσσεται στην υπηρεσία μόνο ύστερα από επαγγελματική ιππευτική εκπαίδευση. Πολύ σημαντικό στοιχείο, υποχρεωτικό για τον έφιππο, δεν είναι μόνο η ικανότητα να ιππεύει καλά, αλλά και η αγάπη του για τα άλογα. Αυτό, όπως φαίνεται, επιδρά καταλυτικά και στον χαρακτήρα όσων υπηρετούν στα έφιππα σώματα, καθώς σε αυτά δεν υπάρχουν σκληροί άνθρωποι.

Αστυνομικό ιππικό δεν υπάρχει μόνο στη Μόσχα. Σε ολόκληρη τη Ρωσία υπηρετούν πάνω στη σέλα περίπου 800 αστυνομικοί. Κυρίως, στις Ομοσπονδιακές Περιφέρειες της Κεντρικής Ρωσίας και του Βόλγα. Επίσης, έφιπποι αστυνομικοί περιδιαβαίνουν και στις περιφέρειες Κρασνοντάρ και Σταυρούπολης.

Η σύσταση έφιππων σωμάτων έχει ξεκινήσει και σε άλλες περιοχές. Συντάγματα ιππικού κατά το πρότυπο της Μόσχας, θα δημιουργηθούν στην Περιφέρεια Μόσχας και Αγίας Πετρούπολης, παρότι εκεί έφιππες μονάδες υφίστανται ήδη και εκτελούν τα καθήκοντά τους με επιτυχία. Για την ώρα, η σύνθεσή τους δεν ξεπερνά τα 70 άλογα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το δικό τους ιππικό διαθέτουν πόλεις και περιοχές στον ρωσικό Βορρά και στα Ουράλια. Στη μικρή πόλη Περβοουράλσκ η Αστυνομία έχει οκτώ άλογα, και στο Πετροζαβόντσκ έξι. Στο Πετροζαβόντσκ, τα άλογα ενοικιάζονται από τον ιππικό όμιλο νέων. Κάτι που είναι λογικό, εφόσον τα άλογα έχουν ήδη συνηθίσει το αστικό περιβάλλον και δεν φοβούνται τους ανθρώπους και τα αυτοκίνητα. Αργότερα, στην πόλη αυτή της Καρελίας, οι αστυνομικοί θα αποκτήσουν και τα δικά του άλογα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.