Οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων σχεδίαζαν απελευθέρωση του Ριζάι

Οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων σχεδίαζαν απελευθέρωση του Ριζάι

  Οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων σχεδίαζαν επίθεση στο σωφρονιστικό κατάστημα Δομικού με στόχο την απελευθέρωση του βαρυποινίτη Αλκέτ Ριζάι, σύμφωνα με πληροφορίες.

  Οι δραπέτες, που είναι άφαντοι παρά την τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας, σκόπευαν να επιτεθούν στις φυλακές Δομικού, ανατινάζοντας τον εξωτερικό τοίχο και με μεγάλη δύναμη πυρός να απελευθερώσουν τον Ριζάι, έναν από τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς.

  Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στις τάξεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων στο Δομοκό, οι οποίοι στρέφονται κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι παίζει με τις ζωές τους. Αναρωτιούνται, επίσης, γιατί οι αρμόδιοι δεν είχαν φροντίσει να μεταθέσουν σε άλλη φυλακή τον Ριζάι, αφού γνώριζαν, όπως προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του τελευταίου με τους δραπέτες, ότι ετοιμαζόταν “χτύπημα” στο Δομοκό.

  Επισημαίνουν μάλιστα ότι ο βαρυποινίτης θα μπορούσε να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, στα κελιά των κρατουμένων της 17 Νοέμβρη που είναι απόλυτα ασφαλή και παράλληλα φυλάσσονται από μεγάλη δύναμη της αστυνομίας. Αντίθετα, στο Δομοκό, το Αστυνομικό Τμήμα τις νυχτερινές ώρες διαθέτει μόνο τρεις αστυνομικούς, και για να φτάσει δύναμη από την Λαμία χρειάζεται τουλάχιστον 40 λεπτά.

  Την ίδια ώρα στο ήδη αποδυναμωμένο από προσωπικό του σωφρονιστικό καταστήματος του Δομοκού τις τελευταίες ημέρες έχουν υπογραφεί τέσσερα φύλλα πορείας για μετάθεση υπαλλήλων, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.