ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ενδεχόμενη μεταφορά όπλων από κουρδική οργάνωση

Ενδεχόμενη μεταφορά όπλων από κουρδική οργάνωση

Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ προκάλεσε η σημερινή ανέυρεση του φουσκωτού γεμάτου με οπλισμό. Συντονισμένες έρευνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο κάνουν άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας μετά την ανεύρεση οπλισμού σε φουσκωτό σκάφος που έπλεε μεταξύ Χίου και Οινουσσών και είχε ως προορισμό τα τουρκικά παράλια. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο σκάφος επέβαιναν δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής. Οι δύο τελευταίοι φέρεται να είναι καταζητούμενοι στη γειτονική χώρα για συμμετοχή σε ένοπλες επιθέσεις. Ενας από τους Ελληνες συλληφθέντες είναι 22 ετών, σπουδαστής στη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο και υποστήριξε ότι πήρε αμοιβή για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία.

Για την υπόθεση γίνονται σε αρκετά σημεία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα: Γίνονται έρευνες σε κατοικία στην οδό Τζαβέλα στα Εξάρχεια. Ερευνες πραγματοποιούνται επίσης σε κατοικίες σε Θεσσαλονίκη και Κόρινθο. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για «ενδεχόμενη μεταφορά όπλων από κουρδική οργάνωση -πιθανόν το Μέτωπο Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Κόμματος (DΗΚΡ-C)- προς τη γειτονική χώρα με σκοπό να πραγματοποιηθούν ένοπλες επιθέσεις σε τουρκικό έδαφος, πιθανότατα στη Σμύρνη.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους ότι «αν επαληθευθεί το σενάριο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα δεχθεί πιέσεις και κατηγορίες από την τουρκική και την αμερικανική πλευρά ότι υποβοηθά Κούρδους εξτρεμιστές και ότι επιτρέπει εκπόρευση επιθέσεων προς την Τουρκία από το ελληνικό έδαφος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.