ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Β. Ρέστης

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ο Β. Ρέστης

Αίτηση αποφυλάκισης κατέθεσε ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο εφοπλιστής Β. Ρέστης, μέσω του συνηγόρου του. 

Τέσσερις ημέρες μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ο επιχειρηματίας, με προσφυγή του στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητεί την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ειδικότερα, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο εφοπλιστής αφορούν σε δάνειο ύψους 5,8 εκατ. ευρώ το οποίο εκταμίευσε η -ιδιοκτησίας του ομίλου Ρέστη First Business Bank (FBB) και μέσα από σειρά κινήσεων, τα χρήματα, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, κατέληξαν σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον ίδιο.

Ο εφοπλιστής, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί και μάλιστα την περασμένη Παρασκευή λίγο πριν ξεκινήσει την απολογία του στην ανακρίτρια είχε επιστρέψει το ποσό των 5,8 εκατ. ευρώ (συν τους νόμιμους τόκους) για λόγους ηθικής τάξης, με επιφύλαξη και μέχρι να τα διεκδικήσει από συνεργάτη του τον όποιο φέρεται να έχει κατονομάσει στην ανάκριση και ως υπαίτιο για το επίμαχο δάνειο.

Το συνολικό ποσό που τελικά κατέβαλε στον εκκαθαριστή της FBΒ με επιταγή συν τους νόμιμους τόκους ανέρχεται στα 6,2 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προσφυγή του ο Β. Ρέστης αναφέρει ότι δεν είναι ύποπτος φυγής ούτε και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, όπως αναφέρουν ανακρίτρια και εισαγγελέας στη διάταξη που εξέδωσαν μετά την απόφαση για προφυλάκισή του.

Η προσφυγή του επιχειρηματία αναμένεται να κριθεί το επόμενο διάστημα από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.