ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

“Ήταν ο κύριος σεισμός” λένε οι σεισμολόγοι

“Ήταν ο κύριος σεισμός” λένε οι σεισμολόγοι

Καθησυχάζουν οι σεισμολόγοι ότι οι δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,2 βαθμών και 4,2 της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή της Λαμίας που ταρακούνησαν και κάποιες περιοχές του λεκανοπεδίου Αττικής ήταν οι κύριοι σεισμοί.

Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών εκτίμησε πως ο πρώτος σεισμός ήταν έντασης 4,2 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χλμ, 24 χλμ δυτικά-βορειοδυτικά της Αταλάντης. Για τον δεύτερο σεισμό αναφέρει πως ήταν εντάσεως 5,2 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 5 χλμ, 25 χλμ δυτικά – βορειοδυτικά της Αταλάντης.

Οι σεισμοί έγιναν ιδιαίτερα αισθητοί, λόγω του μικρού εστιακού βάθους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λαμίας, καταγράφηκε πτώση βράχων στην περιοχή, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο των δύο δονήσεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίσματα. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν ζημιές σε παλιό σπίτι στο χωριό Δρυμαία του Δήμου Αμφίκλειας, ενώ σε Αμφίκλεια και Λιβανάτες του νομού Φθιώτιδας παρουσιάστηκαν προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Πάντως οι σεισμολόγοι αναφέρουν ότι ο σεισμός δεν προήλθε από το ρήγμα της Αταλάντης, αλλά από μία περιοχή περίπου 30 χλμ μακριά από το ρήγμα. Η συγκεκριμένη περιοχή είχε δώσει και το 2008 σεισμό 5,2 Ρίχτερ.

Πανικό προκάλεσαν στους κατοίκους της Φθιώτιδας και της Βόρειας Εύβοιας, όπου έγιναν ιδιαίτερα αισθητές, οι δύο ισχυρές δονήσεις, που σημειώθηκαν στις 12:03 (μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) και στις 12:06 (μεγέθους 5,1 Ρίχτερ) στην περιφέρεια της Λαμίας, σε περιοχή με επίκεντρο τέσσερα χιλιόμετρα από την Αμφίκλεια.

Αστυνομία, πυροσβεστική και αυτοδιοίκηση κινητοποιήθηκαν για εντοπισμό και καταγραφή τυχόν ζημιών από τη διπλή δόνηση. Έως στιγμής δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές φθορές σε κατοικίες, πλην ενός παλαιού ακατοίκητου πλινθόκτιστου σπιτιού στο χωριό Δρυμαία, κοντά στην Αμφίκλεια. Μικρές ζημιές καταγράφηκαν και στα χωριά Ρεγγίνι και Κόμνηνα.

Σε κοινότητες πέριξ του επίκεντρου σεισμού, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: Τρόμαξε η Αθήνα -Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ταρακούνησε την πρωτεύουσα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/117613#ixzz2bHIKyWyA

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.