ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βλέπει…αστυνομική βία στους λαθρομετανάστες!

Βλέπει…αστυνομική βία στους λαθρομετανάστες!

Το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οργάνωση γνωστή και ως Human Rights Watch, για άλλη μια φορά προκαλεί. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου σήμερα από την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» και τη σχετική έκθεση που συνέταξε και δημοσιοποιήθηκε πριν από ενάμισι περίπου μήνα, ο εκπρόσωπος Τύπου της οργάνωσης στη Γερμανία, Βόλφγκανγκ Μπύτνερ, δήλωσε πως «όλο και περισσότεροι μετανάστες και αιτούντες άσυλο ανέφεραν περιπτώσεις κακομεταχείρισης και διακρίσεων από τις 4 Αυγούστου πέρυσι που ξεκίνησε η επιχείρηση. Έχοντας αυτό ως βάση προχωρήσαμε και ακούσαμε κι άλλες φωνές. Κάναμε συνεντεύξεις με περισσότερα από σαράντα άτομα κι έτσι συντάξαμε τη σχετική έκθεση».

Επίσης, ο ίδιος προσθέτει πως θα πρέπει να δει κανείς ότι η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» κρίθηκε ίσως απαραίτητη και λόγω της ανόδου της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο συνοψίζει λέγοντας πως «δεν έχουμε τίποτα εναντίον των ελέγχων για παράνομους μετανάστες όμως οι έρευνες αυτές δεν μπορούν συνδέονται με επιθέσεις και θα πρέπει να γίνονται σεβαστά τα διεθνή στάνταρ».

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Human Rights Watch δηλώνει στην Deutsche Welle πως θα ευχόταν η ελληνική κυβέρνηση να καταδικάζει τις πράξεις αστυνομικής βίας, να δίνει σαφείς οδηγίες στους αστυνομικούς, οι αστυνομικοί να μπορούν να έχουν μια καλύτερη εκπαίδευση ενώ παράλληλα και η ΕΕ να στηρίζει υλικοτεχνικά τις ελληνικές αρχές αλλά και να υπενθυμίζει στην Ελλάδα ότι είναι ως μέλος της και μοιράζεται συγκεκριμένες αξίες.

Αυτή η οργάνωση απουιάζει μυστηριωδώς όταν προκειται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών. Εκεί δεν λέει κουβέντα. Όσο για την μεταχείρηση των μεταναστών η ίδια οργάνωση, προφανώς θα ήθελε κατά την διάρκεια της σύλληψης να τους μιλάνε στον πληθυντικό και να τους παρακαλάνε να μπαίνουν από μόνοι τους στο περιπολικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.