ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αλβανοί τσαντάκηδες συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο

Αλβανοί τσαντάκηδες συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο

Συνελήφθησαν χθες το πρωί, στον Λαγανά Ζακύνθου δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 22 και 25 ετών, για κλοπές κατ’ εξακολούθηση σε βάρος παραθεριστών καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Συγκεκριμένα, οι δύο Αλβανοί εντοπίστηκαν στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, χθες το πρωί στον Λαγανά από αστυνομικούς της (Ο.Π.Κ.Ε) , να κινούνται με επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 25χρονου, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα και ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων και ευρημάτων της έρευνας, που διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά, ταυτοποιήθηκε η συστηματική δραστηριοποίηση των δύο αλλοδαπών, τουλάχιστον τους τελευταίους δύο μήνες, κατά την οποία με τη χρήση συγκεκριμένων οχημάτων επιδίδονταν σε αρπαγές τσαντών, πεζών παραθεριστών (κυρίως γυναικών), καθώς και σε διαρρήξεις ενοικιαζομένων καταλυμάτων στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου.

Σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δύο υπηκόων Αλβανίας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– μία πλαστική θήκη με πέντε μαχαίρια συνολικού μήκους από 18 έως 30 εκατοστά

– δύο σιδερογροθιές

– ένα πολυεργαλείο

– τέσσερα κινητά τηλέφωνα

– μία φωτογραφική μηχανή

– επτά ρολόγια

– ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

– οκτώ γυναικείες τσάντες. 

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιαστεί τρεις υποθέσεις αρπαγής τσαντών, κατά τις οποίες αφαίρεσαν από πεζές τουρίστριες στην περιοχή του Λαγανά, ηλεκτρονικές συσκευές, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα και συγκεκριμένα :

– Το Σάββατο (10.08.2013) το πρωί από υπήκοο Π.Γ.Δ.Μ.

– Την Παρασκευή (09.08.2013) από υπήκοο Ηνωμένου Βασιλείου

– Το Σάββατο (20.07.2013) το πρωί από υπήκοο Σερβίας. 

Επίσης, εξιχνιάστηκαν τέσσερις διαδοχικές διαρρήξεις που διέπραξαν την Τετάρτη (07.08.2013) σε συγκρότημα ενοικιαζομένων δωματίων στον Λαγανά Ζακύνθου, στα οποία διέμεναν αντίστοιχα υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου. Οι δράστες στις περιπτώσεις αυτές αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

Οι δύο συλληφθέντες με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα που διεξάγεται από το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά συνεχίζεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.