ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στη Λέσβο

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών στη Λέσβο

Εξαρθρώθηκε το Σάββατο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης μία 4μελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούταν στην εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές της Λέσβου.

Έπειτα από πολύμηνη μεθοδική αστυνομική έρευνα, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Μυτιλήνης συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν ένας 57χρονος Έλληνας ως αρχηγός της οργάνωσης, ένας Έλληνας ηλικίας 37 ετών και μία 24χρονη υπήκοος Αλβανίας ως μέλη της σπείρας, καθώς και ακόμη δύο Έλληνες, ηλικίας 33 και 41 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας «περί όπλων».

Σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος ακόμη ενός 22χρονου υπηκόου Μολδαβίας, για τη συμμετοχή του στην εγκληματική ομάδα, ενώ τουλάχιστον 36 ακόμη άτομα κατηγορούνται για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί ναρκωτικών».

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη και διαρκή δράση, καθώς και διακριτούς ρόλους, με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία, διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή της Λέσβου.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εξετάζονται οι διασυνδέσεις της εγκληματικής ομάδας, το εύρος της δραστηριότητάς της, καθώς και το χρονικό διάστημα που ενέχεται στη διακίνηση, διάθεση και εμπορία ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες με μικροποσότητα κοκαΐνης

– δύο πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ουσίες σε μορφή σκόνης, συνολικού βάρους 130,4 γραμμαρίων, απροσδιόριστης μέχρι στιγμής χημικής σύστασης

– ένα ηρεμιστικό χάπι, χωρίς ιατρική συνταγή

– επτά κινητά τηλέφωνα και 11 κάρτες sim

– ένας ηλεκτρικός αναδευτήρας, που χρησιμοποιούταν για την ανάμειξη των ναρκωτικών ουσιών

– ένα αεροβόλο πιστόλι, δύο κενές γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου, καθώς και τέσσερα φυσίγγια διαφόρων τύπων

– το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ

– ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μία μοτοσικλέτα και ένα μοτοποδήλατο, τα οποία χρησιμοποιούνταν για την προμήθεια και διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.