ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Λεμεσός: ΄Εκλεψαν λειψανοθήκη με την ιερή κάρα της Αγίας Μαύρης

Λεμεσός: ΄Εκλεψαν λειψανοθήκη με την ιερή κάρα της Αγίας Μαύρης

Από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας, στο χωριό Κοιλάνι της Επαρχίας Λεμεσού έκλεψαν μεταξύ άλλων ιερών σκευών, ασημένια λειψανοθήκη που περιείχε μέρος της ιερής κάρας της Αγίας Μαύρης.

Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, τη διάρρηξη αντιλήφθηκε γύρω στις 6 το πρωί γυναίκα που πήγε να προσκυνήσει και αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία, άνδρες της οποίας μετέβηκαν στη σκηνή και άρχισαν έρευνες. Όπως διαπιστώθηκε, οι διαρρήκτες παραβίασαν την πλαϊνή είσοδο της εκκλησίας και απέσπασαν οτιδήποτε ασημένιο μπορούσε να μεταφερθεί.

Συγκεκριμένα, πέραν της ασημένιας λειψανοθήκης, οι δράστες πήραν 11 ασημένια καντήλια, το ασημένιο κάλυμμα με τον σταυρό από το Ευαγγέλιο, μια ασημένια εικόνα που απεικονίζει το Χριστό, τρία ασημένια δισκοπότηρα, δυο ασημένιους σταυρούς, δυο ασημένια εξαπτέρυγα, δυο ασημένιους θυμιατούς, μια ασημένια περικεφαλαία εικόνας και δυο ασημένια καπνιστομέρεχα.

Η σκηνή παραμένει αποκλεισμένη και οι εξετάσεις συνεχίζονται σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τεκμήρια και να εξασφαλιστούν τυχόν μαρτυρίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών, ενώ μέχρι στιγμής η αξία των κλαπέντων δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.