Απάτη με υπολογιστές μέσω διαδικτύου

Απάτη με υπολογιστές μέσω διαδικτύου

Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έξι υποθέσεις απάτης σε βάρος πολιτών, που αφορούν πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών μέσω διαδικτύου.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 37χρονης ημεδαπής, για «Απάτη».

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη, κατά το χρονικό διάστημα Απριλίου – Ιουλίου 2013, ανήρτησε αγγελία πώλησης φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή σε ιστοσελίδα του διαδικτυακού χώρου. Την 12-04-2013, 41χρονος χρήστης του διαδικτύου, αγόρασε έναν φορητό Η/Υ από πωλητή με στοιχεία ταυτότητας που αντιστοιχούν σε άντρα. Την ίδια ημέρα, δέχθηκε τηλεφώνημα από την 37χρονη γυναίκα που ισχυρίστηκε ότι είναι σύζυγος του πωλητή και του ζήτησε να την επισκεφθεί στην οικία της προκειμένου να τακτοποιήσουν την οικονομική εκκρεμότητα της προαναφερόμενης αγοράς. Ο 41χρονος της έδωσε αυτοπροσώπως μέρος του ποσού και στη συνέχεια κατέθεσε μέσω τραπεζικής επιταγής τα υπόλοιπα χρήματα. Το προϊόν όμως δεν του απεστάλη ποτέ.

Στη συνέχεια, η 37χρονη, σε πέντε ακόμη περιπτώσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά του διαφημιζόμενου στην αγγελία Η/Υ, έλαβε μέσω ταχυδρομικών επιταγών, συνολικό χρηματικό ποσό άνω των 1.000 ευρώ, χωρίς όμως να αποστείλει το προϊόν στους αγοραστές.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.