Κενό ασφαλείας στα δικαστήρια

Κενό ασφαλείας στα δικαστήρια

Σοβαρά ερωτήματα για την ασφάλεια των δικαστηρίων γεννά η αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε την Παρασκευή στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων μία δικαστική υπάλληλος από έναν μετανάστη.

Αφύλακτα εξακολουθούν να παραμένουν τα δικαστήρια της Ευελπίδων, παρά τα ακριβοπληρωμένα μέτρα ασφαλείας στις εισόδους. Εντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο δράστης είχε στην κατοχή του μαχαίρι, και μάλιστα, κατάφερε να επιτεθεί με αυτό μέσα στα ανακριτικά γραφεία.

Οπως αναφέρει χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» το περιστατικό σημειώθηκε, την ώρα που στις εισόδους της Ευελπίδων γίνεται καθημερινά αυστηρός έλεγχος στους εισερχόμενους από τα ειδικά μηχανήματα που έχουν τοποθετηθεί πολλά χρόνια πριν.

Ετσι, παρότι, τις τελευταίες μέρες, μετά τη δολοφονία των δύο νεαρών στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, οι έλεγχοι στις εισόδους της Ευελπίδων είχαν πυκνώσει, η επίθεση σε βάρος της δικαστικής υπαλλήλου καταδεικνύει και πάλι το πόσο διάτρητος παραμένει ο χώρος της Ευελπίδων και πόσο εύκολο είναι να περάσει κάποιος ένα μαχαίρι ή ένα πιστόλι ή ακόμη και εκρηκτικά, αφού μέχρι και αυτοσχέδιοι μηχανισμοί έχουν βρεθεί σε κτίρια και εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη.  

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεγάλος πονοκέφαλος για τα κενά ασφαλείας της Ευελπίδων παραμένουν τα σιδερένια κάγκελα, που, ενώ υποτίθεται ότι προστατεύουν τον εξωτερικό χώρο των δικαστηρίων, στην πραγματικότητα διευκολύνουν στο πέρασμα ενός μαχαιριού, πιστολιού ή ακόμη και ναρκωτικών, καθώς αφήνουν μεγάλο κενό μεταξύ τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.