ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Χ.Ξηρός: Μπαινόβγαινε στα κελιά των “Πυρήνων”

Χ.Ξηρός: Μπαινόβγαινε στα κελιά των “Πυρήνων”

Yπό την απόλυτη γνώση και έγκριση όχι απλά μερίδας, αλλά του συνόλου των βαθμοφόρων του σωφρονιστικού καταστήματος του Κορυδαλλού, τελούσε το γεγονός ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός, συχνά-πυκνά, μετακινούνταν στην Α’ Πτέρυγα των φυλακών για να συναντήσει κρατούμενους-μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, σύμφωνα με υπάλληλο του Κορυδαλλού.

Αποκαλυπτικά, για τα «πήγαινε-έλα» του εκτελεστή της 17Ν στην Α’ Πτέρυγα, είναι τα έγγραφα που φέρνει στο φως η «Καθημερινή».

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι 10 υπάλληλοι που με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, τέθηκαν σε αναστολή εκτέλεσης καθηκόντων, στις καταθέσεις τους προς τη διευθύντρια του καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού

περιγράφουν «καρέ καρέ» τις ενέργειες του Χριστόδουλου Ξηρού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τις κινήσεις του, καθώς και τις συνθήκες κράτησης του 56χρονου τρομοκράτη τα τελευταία δύο χρόνια.

Οσον αφορά το ρεβεγιόν με τους Πυρήνες, ένας από τους αναπληρωτές αρχιφύλακες, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο που αντιμετωπίζονταν οι μετακινήσεις του συγκεκριμένου κρατούμενου, έκανε δεκτό το σχετικό αίτημά του. Αλλωστε, σημειώνει, όσες φορές είχε πάει στην Α΄ πτέρυγα, ο Ξηρός, ουδέποτε είχε δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα.

Η «Καθημερινή» την Κυριακής έφερε στο φως σελίδες από τα ημερολόγια εισόδου – εξόδου των φυλακών, από όπου φαίνεται καθαρά πως το τελευταίο διάστημα ο Ξηρός μπαινόβγαινε στην Α΄ πτέρυγα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το χρονικό διάστημα από 17 έως 31 Δεκεμβρίου ο Χριστόδουλος Ξηρός φαίνεται να επισκέφθηκε τους «Πυρήνες» τουλάχιστον δέκα φορές, ενώ οι επισκέψεις του κράτησαν συνολικά 21 ώρες και 30 λεπτά! 

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή τόσο ο Χριστόδουλος Ξηρός όσο και οι «Πυρήνες» είχαν αιτηεί να αλλάξουν το χρόνο… παρέα. Μάλιστα, ο εκτελεστής της 17Ν φαίνεται πως είχε επισκεφθεί το κελί τους αρκετές φορές την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Οπως σημειώνει ο αναπληρωτής αρχιφύλακας, ήταν φανερό από τον τρόπο που το υπέβαλαν ότι ήταν ικανοί,  σε ενδεχόμενη άρνησή του, να δημιουργήσουν προβλήματα.

Ετσι, ο σωφρονιστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν πως τα ενδεχόμενα προβλήματα που θα δημιουργούσαν θα ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστούν. Γι’ αυτό αποφάσισαν υπέρ του… παράτυπου ρεβεγιόν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.