ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Παραλίγο να τον κάψουν ζωντανό στο πορτ-μπαγκάζ

Παραλίγο να τον κάψουν ζωντανό στο πορτ-μπαγκάζ

Οι απαγωγείς παραλίγο να κάψουν ζωντανό τον κ. Μανώλη Καραμολέγκο μέσα στη μαύρη Mercedes στον Αγιο Στέφανο, όταν στην προσπάθειά τους να τον βγάλουν από το πορτμπαγκάζ μπλόκαρε η ηλεκτρονική κλειδαριά.

Ο 55χρονος επιχειρηματίας χρειάστηκε να κάνει την πρώτη διαπραγμάτευση για να σώσει τη ζωή του όταν διέκρινε ότι οι τρεις απαγωγείς είχαν χάσει την ψυχραιμία τους και σε κατάσταση πανικού αποπειράθηκαν να βάλουν φωτιά στο πολυτελές όχημα για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Οπως αποκάλυψε στους αστυνομικούς ο αρτοβιομήχανος, ο ίδιος καθοδήγησε τους απαγωγείς για το πώς θα σκίσουν την πόρτα του πορτμπαγκάζ για να τον απεγκλωβίσουν και να μην τον κάψουν ζωντανό. 

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες από το ερασιτεχνικό αλλά άκρως επικίνδυνο σχέδιο των αλλοδαπών απαγωγέων έρχονται στη δημοσιότητα μέσα από τις έρευνες, αλλά και τις καταθέσεις των πρωταγωνιστών στους αστυνομικούς.

Οπως προέκυψε, το κινητό του κ. Καραμολέγκου ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής να βλέπει από την πρώτη στιγμή το στίγμα της μαύρης Mercedes 350 του βιομηχάνου,

ενώ, όπως είπε ο ίδιος στους αστυνομικούς, εκείνο που έκανε τον κουκουλοφόρο δράστη να σπάσει και να παραδοθεί ήταν όταν άρχισε να του αφηγείται τη ζωή του, να μιλάει για τη γυναίκα του, τα παιδιά του και τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Μάλιστα όλες τις διαπραγματεύσεις τις έκανε ο απαχθείς όχι με την οικογένειά του, αλλά με τον οικονομικό σύμβουλο της εταιρείας και έτσι πέτυχε να ρίξει τα λύτρα από τα 3 εκατ. ευρώ που απαιτούσαν αρχικά στις 500.000. 

Στη λεπτομερή κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς ο κ. Καραμολέγκος περιέγραψε με απίστευτες λεπτομέρειες κάθε λεπτό της απαγωγής του.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι από την πρώτη στιγμή που κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να δει τι συνέβαινε με τον «τραυματία» ντελιβερά στο σκηνοθετημένο τροχαίο του Γέρακα σκέφτηκε φευγαλέα ότι μπορεί να ήταν και παγίδα, όμως δεν δίστασε να κατέβει κάτω και να βοηθήσει τον τραυματισμένο συνάνθρωπό του. 

Οπως είπε στους αστυνομικούς, έμεινε για πολλές ώρες κλειδωμένος στο πορτμπαγκάζ. Πρώτα του δικού του αυτοκινήτου και στη συνέχεια ενός ταξί.

«Στο ταξί ήμουν δεμένος χειροπόδαρα και φιμωμένος. Ενιωσα κάποια στιγμή τον αέρα να λιγοστεύει και ότι ήμουν πολύ κοντά στο τέλος», υποστήριξε στους αστυνομικούς.

Οταν οι δράστες τον χτύπησαν στο κεφάλι χωρίς να τον δέσουν, τον φίμωσαν και τον πέταξαν στο πορτμπαγκάζ της μαύρης Mercedes, κατάλαβε ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής. Στην προσπάθειά του δε να ελευθερωθεί άρχισε να ξηλώνει πολλά από τα καλώδια που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του μαύρου οχήματος.

Ετσι, χωρίς να το γνωρίζει, εκτός από τα καλώδια των φώτων κατέστρεψε και αυτά που ανοίγουν το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του, με αποτέλεσμα,

όταν οι απαγωγείς σταμάτησαν σε μια ερημιά του Αγίου Στεφάνου για να τον βγάλουν από τη Mercedes και να τον φυλακίσουν στο κλεμμένο ταξί Scoda Octavia, η ηλεκτρονική κλειδαριά να έχει βγει off.

Οι απαγωγείς πανικοβλήθηκαν. Εχασαν την ψυχραιμία τους και δεν ήξεραν τι να κάνουν. Τότε ο ένας έριξε την ιδέα να βάλουν φωτιά και να πυρπολήσουν τη Mercedes για να σβήσουν όλα τα ίχνη τους, αδιαφορώντας φυσικά για τον άνθρωπο που βρισκόταν μέσα. 

Ο αρτοβιομήχανος τους άκουσε και δείχνοντας απόλυτα ψύχραιμος άρχισε να τους μιλάει, σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει τη ζωή του. Αφού τους παρακάλεσε να μην κάψουν το αυτοκίνητο, στη συνέχεια άρχισε να τους κατευθύνει για το τι πρέπει να κάνουν προκειμένου να τον απελευθερώσουν.

Και τον άκουσαν… Αρχικά άνοιξαν μια τρύπα στο πορτμπαγκάζ για να παίρνει αέρα και στη συνέχεια τον άφησαν για μια ολόκληρη ώρα μόνο του ψάχνοντας στην περιοχή να βρουν έναν κόφτη. Με το εργαλείο στα χέρια, άνοιξαν σαν κονσέρβα το καπό και τον έβγαλαν έξω.

Κορυφαία στιγμή της υπόθεσης ήταν όταν ο αρτοβιομήχανος κατάφερε να «ψήσει» τον απαγωγέα να τον αφήσει ελεύθερο και να παραδοθεί.

Οπως είπε στους αστυνομικούς, τον βοήθησε ότι στη γύρω περιοχή κυκλοφορούσαν περιπολικά με σειρήνες, αλλά και το γεγονός ότι ο Μολδαβός καλούσε στο τηλέφωνο τους συνεργούς του και δεν τους έβρισκε. Τότε ήταν που ο κ. Καραμολέγκος αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα.

Επιασε κουβέντα στον απαγωγέα για τη ζωή του και όταν η αφήγηση στράφηκε στη γυναίκα και τα τρία παιδιά του, άρχισε να λυγίζει καθώς του είπε ότι αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Αυτό ήταν και το σημείο για να δεχτεί να απελευθερώσει τον 55χρονο αρτοβιομήχανο και μαζί κάνοντας οτοστόπ να φτάσουν στο Τμήμα της Κερατέας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.