Ισόβια (!) σε 3 εφοριακούς για ζημιά δημοσίου 1 εκατ. ευρώ…

Ισόβια (!) σε 3 εφοριακούς για ζημιά δημοσίου 1 εκατ. ευρώ…

Η Ελλάδα των άκρων: Τρεις εφοριακοί που κατηγορούνταν για την γνωστή υπόθεση των παράνομων επιστροφών ΦΠΑ καταδικάστηκαν σε ισόβια σε δίκη που συνδέεται με το συγκεκριμένο σκάνδαλο, το οποίο αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 15 χρόνια.

Δηλαδή ή θα γλιτώνουν οι επίορκοι που ρουφάνε το αίμα των πολιτών ή θα καταδικάζονται ισόβια μια ποινή που προβλέπεται για περιπτώσεις αφαίρεσης ζωής; Και γιατί να μην επαναφερθεί και η θανατική ποινή για τις τελευταίες περιπτώσεις;

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ισόβια δεσμά σε τρεις ήδη φυλακισμένους εφοριακούς, όπως επίσης σε έναν υποτιθέμενο βιοτέχνη ενδυμάτων, ο οποίος εμφάνιζε δήθεν εξαγωγική δραστηριότητα, εισπράττοντας έτσι παράνομα τον ΦΠΑ.

Η συγκεκριμένη δικογραφία, αφορούσε την Α’ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης και η ζημιά για το δημόσιο υπολογίζεται εδώ σε 1 εκατ. ευρώ. Ένας από τους εφοριακούς ήταν, το διάστημα που έγινε η απάτη, δηλ. τη δεκαετία του ’90, προϊστάμενος της Α’ ΔΟΥ, ενώ οι άλλοι δύο ήταν προϊστάμενοι του τμήματος ΦΠΑ της ίδιας ΔΟΥ.

Για την συγκεκριμένη περίπτωση, το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε άλλους τρεις εφοριακούς, σε ποινές από φυλάκιση 4 ετών έως κάθειρξη 10 χρόνων, αλλά αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους ενόψει του Εφετείου υπό τον όρο της καταβολής χρηματικών εγγυήσεων.

Μέχρι στιγμής έχουν καθίσει στο εδώλιο και κρίθηκαν ένοχοι για το συγκεκριμένο σκάνδαλο περισσότεροι από δέκα εφοριακοί, από τους οποίους κάποιοι εκτίουν ποινές εγκλεισμού, ενώ αρκετές ακόμη υποθέσεις της ίδιας ‘κομπίνας’ εκκρεμούν στα ποινικά δικαστήρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.