Πάτρα: Τα φορτηγά-ψυγεία ήταν γεμάτα χασίς

Πάτρα: Τα φορτηγά-ψυγεία ήταν γεμάτα χασίς

Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη οδηγού και συνοδηγού Φ/Γ οχήματος προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  στο λιμάνι της Πάτρας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συντονισμένης επιχείρησης κατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε φορτηγό όχημα – ψυγείο (τράκτορας / επικαθήμενο)  εντοπίστηκαν στο εσωτερικό μέρος της οροφής του επικαθήμενου και συγκεκριμένα στο κενό που δημιουργείται μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού τοιχώματος αυτής, συνολικά τριακόσιες έντεκα (311) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους  τριακοσίων πενήντα τεσσάρων κιλών διακοσίων ογδόντα δύο γραμμαρίων και ενός δέκατου (354,280.1kgr).

Σε περαιτέρω έρευνα που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας σε αποθήκη στην περιοχή των Πατρών εντοπίστηκε και δεύτερο επικαθήμενο – ψυγείο στο οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένα κατά τον ίδιο τρόπο, συνολικά ενενήντα εννέα (99) συσκευασίες οι οποίες περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους  εκατόν δώδεκα κιλών εξακοσίων οκτώ γραμμαρίων και οχτώ δέκατων (112,608.8kgr).

Ο 54χρονος οδηγός του οχήματος και ο 57χρονος συνοδηγός του συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ενώ κατασχέθηκαν οι ποσότητες ναρκωτικής ουσίας,  το Φ/Γ όχημα, δύο (02) επικαθήμενα – ψυγεία, τέσσερα (04) κινητά τηλέφωνα και μία (01) συσκευή πλοήγησης GPS.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, αναζητείται ο ιδιοκτήτης του έτερου επικαθήμενου.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής πρώτες πρωινές ώρες της 23/04/2014  προέβησαν στον εντοπισμό δέκα κιλών και ογδόντα γραμμαρίων (10.080 kgr) ακατέργαστης ινδικής κάνναβης,  ενώ σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας  διενεργήθηκαν δεκάδες έκτακτοι έλεγχοι σε διάφορους λιμένες της χώρας (Ραφήνα, Λαύριο , Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη)  από κλιμάκια οικείων Λιμενικών Αρχών  με τη συνδρομή σκύλων Κ9 ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.