Ευρεία επιχείρηση και κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση του αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ

Ευρεία επιχείρηση και κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνόμευση του αγώνα ΠΑΟ-ΠΑΟΚ

Σε πλήρη εφαρμογή μπήκαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής τα μέτρα της Αστυνομίας για τον τελικό αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, μεταξύ των ομάδων ΠΑΟΚ- ΠΑΟ, που θα γίνει αύριο Σάββατο και ώρα 20:00 στο ΟΑΚΑ.

Για σήμερα η Αστυνομία θα επικεντρωθεί στην συγκέντρωση και μεταφορά στην Αθήνα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Παράλληλα περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί, ελικόπτερα, ακόμη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα είναι σε επιφυλακή με το τελικό σχέδιο να ξεκινά αύριο το μεσημέρι.

     

Στις συσκέψεις που έχουν πραγματοποιηθεί στο μέγαρο της Κατεχάκη, έχουν οριστεί οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές που θα στηριχθεί το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες το διήμερο 25 και 26 Απριλίου θα βρίσκονται σε επιφυλακή περίπου 4.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες ακόμη και πληρώματα του ΕΚΑΒ.

«Δεν θα υπάρχουν μόνο άνδρες των ΜΑΤ από την Αθήνα και τις γύρω περιοχές αλλά θα χρησιμοποιηθούν και αστυνομικοί της Ασφάλειας, των τοπικών αστυνομικών τμημάτων ακόμη και της Τροχαίας.

Είναι σαν να υπάρχουν δύο πορείες για το Πολυτεχνείο που κάποια στιγμή συναντιούνται σε ένα κλειστό χώρο», σύμφωνα με αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μετακίνηση των φιλάθλων του ΠΑΟΚ σε σύσκεψη των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με τους επικεφαλής της ΠΑΕ αποφασίστηκε  το αρχικό ραντεβού των λεωφορείων που συμμετέχουν στην εκδρομή να γίνει στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής  στην οδό 26ης Οκτωβρίου.

Από εκεί η πορεία θα ξεκινήσει για τα διόδια των Μαλγάρων όπου θα ενωθεί με τα λεωφορεία όλων των συνδέσμων. Το κομβόι των πούλμαν πρόκειται να αναχωρήσει από τα Μάλγαρα για την Αθήνα στις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου με συνοδεία της Αστυνομίας.

Για τη διαδρομή προς την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί δύο στάσεις. Η πρώτη μετά τη Λάρισα και η δεύτερη σε έκταση κοντά στις Θερμοπύλες. Επισημαίνεται πως στους συγκεκριμένους χώρους δεν θα υπάρχει κάποιος χώρος εστίασης για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων.

Η πομπή των λεωφορείων αναμένεται να έχει φτάσει στα διόδια των Αφιδνών στις 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου  οπότε και θα ξεκινήσει η σταδιακή αναχώρηση για το Ολυμπιακό Στάδιο.

Τα πούλμαν πρόκειται να περιμένουν στο συγκεκριμένο σημείο και θα αναχωρούν ανά 20 με αστυνομική συνοδεία μέχρι και τη στιγμή που θα φτάσουν στο ΟΑΚΑ.

Στην πομπή των λεωφορείων από τα διόδια των Αφιδνών προς το ΟΑΚΑ δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν τυχόν μεμονωμένα αυτοκίνητα ή μίνι βαν με φιλάθλους του ΠΑΟΚ αφού η Αστυνομία αρνείται να κάνει δεκτό το σχετικό αίτημα της ΠΑΕ και να παρέχει ασφάλεια, συνοδεία και θέσεις στάθμευσης στους μεμονωμένους οπαδούς της ομάδας.

Η προσέγγιση των μεμονωμένων οπαδών στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένη να γίνει από την ανατολική είσοδο (ΟΑΣΑ), από την είσοδο της οδού Αγησιλάου (ΙΑΣΩ) και από την πεζογέφυρα της οδού Σπύρου Λούη.

Οι θύρες θα ανοίξουν στις 16:00 και η είσοδος των φιλάθλων του ΠΑΟΚ που θα καταλάβουν τις θύρες 11(τμήμα Β´), 13, 15, 17, 19, 21 (κάτω διάζωμα) και 12, 14, 16, 20, 22 (άνω διάζωμα) θα γίνεται από την είσοδο Π-12.

Οι φίλαθλοι πρέπει να φέρουν μαζί τους το εισιτήριο ΚΑΙ την αστυνομική τους ταυτότητα. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ θα αποχωρήσουν σταδιακά από το ΟΑΚΑ έπειτα από απόφαση της Αστυνομίας ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα.

Τόσο δύσκολο είναι το έργο για εμάς» και «Με δεδομένο ότι η μία ομάδα είναι από την Αθήνα και η άλλη από τη Θεσσαλονίκη αντιλαμβάνεστε ότι τα μέτρα δεν θα είναι τα ίδια σε κάθε περίπτωση.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιοι και να είναι δεν θέλουμε αλλά και δεν πρέπει να συναντηθούν ποτέ μεταξύ τους.

Έτσι, στην προσπάθεια να μην ανοίξει ρουθούνι οι οπαδοί της μίας ομάδας θα χρησιμοποιήσουν το τρένο για τη μετάβαση τους στο ΟΑΚΑ ενώ της άλλης τα λεωφορεία από τη λεωφόρο Κηφισίας» εξηγεί στέλεχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Συγκεκριμένα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού  θα εισέλθουν μόνο από την πλευρά του σταθμού “Ειρήνη” , ενώ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ από την λεωφόρο Σπύρου Λούη.

Για  να αποφευχθούν τυχόν συναντήσεις οπαδών των δύο ομάδων, για την αποφυγή επεισοδίων, ενώ στο γήπεδο θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου για να μην περάσουν αντικείμενα, καθώς και φίλαθλοι χωρίς εισιτήρια.

    

Σημαντικό ρόλο στην εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας θα παίξουν τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ που θα περιπολούν από αέρος, θα συντονίζουν τις επίγειες δυνάμεις και θα καταγράφουν ύποπτες κινήσεις.

Βέβαια, τα ηλεκτρονικά μάτια των καμερών που υπάρχουν για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας είναι βέβαιο ότι θα ζουμάρουν πάνω στους οπαδούς ενώ σε… επαγρύπνηση θα βρίσκεται και το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης.

Οι δύο κάμερες που βρίσκονται σε κάθε μια από τις 35 θύρες του γηπέδου θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ ανάμεσα στους φιλάθλους θα βρίσκονται και αστυνομικοί με πολιτικά και σύστημα ενδοσυνεννόησης προκειμένου να υπάρχει άμεση εικόνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.