Σε τεράστιο κύκλωμα παιδεραστίας μπλεγμένος ο Βούλγαρος παιδίατρος

Σε τεράστιο κύκλωμα παιδεραστίας μπλεγμένος ο Βούλγαρος παιδίατρος

Μια μεγάλη, παγκόσμιας εμβελείας διαδικτυακή αστυνομική επιχείρηση, με την κωδική ονομασία «HYDRA», ολοκληρώθηκε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα.Η επιχείρηση ήταν πολύμηνη, διήρκεσε πάνω από επτά μήνες και είχε σαν στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου της κατοχής και διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω του διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν συνολικά εβδομήντα επτά (78) χρήστες – δράστες, τα ηλεκτρονικά ίχνη των οποίων προκύπτουν σε τριάντα δύο (32) διαφορετικές χώρες του κόσμου.Πιο αναλυτικά, εκτός από τη χώρα μας, εντοπίσαμε ίχνη παιδόφιλων στη Γερμανία, Ρωσία, Η.Π.Α, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Πολωνία, Σουηδία, Κίνα, Τσεχία, Ιράν, Ολλανδία, Ιταλία, Ελβετία, Βραζιλία, Περού, Βενεζουέλα, Ουκρανία, Σαουδική Αραβία, Νότια Αφρική, Κολομβία και Γεωργία, Λίβανο, Σρι Λάνκα, Αυστραλία, Καναδάς, Πορτογαλία, Μεξικό, Μπαχάμες, Αυστρία, Σλοβενία και το Βέλγιο.

Για τη διαδικτυακή έρευνα ενεργοποιήσαμε το ειδικό πρόγραμμα TLO (λογισμικό σάρωσης ηλεκτρονικών ιχνών διακίνησης πορνογραφικού υλικού), που διαθέτει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τον εντοπισμό ιχνών χρηστών του διαδικτύου, που διακινούν παιδικό πορνογραφικό υλικό.

Όσον αφορά στη χώρα μας σχηματίσαμε τρεις (3) αυτοτελείς δικογραφίες και συλλάβαμε με την αυτόφωρη διαδικασία στα Ιωάννινα και την Αττική τρία (3) άτομα, από τα οποία δύο είναι ημεδαποί ηλικίας 34 και 25 ετών και ένας 47χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω του διαδικτύου.

Ειδικότερα, την 21-11-2013 μετά από διαδικτυακή έρευνα ταυτοποιήσαμε τη εγκληματική δράση 34χρονου ημεδαπού ο οποίος διακινούσε σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, μέσω ειδικού προγράμματος ανταλλαγής αρχείων PEER TO PEER (P2P), στο διαδίκτυο.

Μετά από κατάλληλη αξιοποίηση των διαδικτυακών ευρημάτων και ιχνών του 34χρονου συλληφθέντα και σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, πραγματοποιήσαμε το χρονικό διάστημα από 28-11-2013 έως και 22-01-2014, στοχευμένη διαδικτυακή διεισδυτική έρευνα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων, με απώτερο στόχο την εύρεση και τον εντοπισμό και άλλων χρηστών, που κατείχαν και είχαν πρόσφορο προς διαμοιρασμό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Επιπλέον, την 28-04-2014 συλλάβαμε στα Ιωάννινα τον 47χρονο παιδίατρο, υπήκοο Βουλγαρίας. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρήκαμε αποθηκευμένα σε διάφορα ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα, πλήθος αρχείων «σκληρού» υλικού παιδικής πορνογραφίας (σχετικό το από 29-04-2014 Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας).

Με σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 47χρονου παιδίατρου καθώς και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του (σχετικό το από 03-05-2014 Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας).Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει πρόκειται για τον (επ.) ZAHARIEV (ον.) ZVETLOZAR του Gueorguiev και της Jorgania, που γεννήθηκε στις 10.10.1967 στη Βουλγαρία.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, με χρήση διαδικτύου, η παραγωγή του οποίου συνδέεται με τη χρήση ανήλικου που δεν συμπλήρωσε τα 15 έτη, από υπαίτιο που ενεργεί κατά συνήθεια.

Ο παιδίατρος κατείχε κεντρικό ρόλο σε κλειστή ομάδα χρηστών του συγκεκριμένου προγράμματος ανταλλαγής αρχείων, τα μέλη της οποίας χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερα τεχνάσματα, προγράμματα απόκρυψης ηλεκτρονικής ταυτότητας και κρυπτογράφησης, για να καλύπτουν την παράνομη δράση τους στο διαδίκτυο.

Ακολούθως, την 25-04-2014 συλλάβαμε στην Αττική, τον 25χρονο, στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του οποίου βρήκαμε αποθηκευμένα αρχεία (βίντεο και φωτογραφίες) με πορνογραφικό υλικό ανηλίκων (σχετικό το από 09-05-2014 Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας).Τα διακινούμενα αρχεία που εντοπίσαμε και κατασχέσαμε απεστάλησαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για να εξεταστούν περαιτέρω, ενώ για πολλά από αυτά προέκυψε ότι αποτελούσαν πρωτοεμφανιζόμενο υλικό, «σκληρής» παιδικής πορνογραφίας.

Τα συνολικά στοιχεία που προέκυψαν κατά την επιχείρηση για τις προαναφερθείσες χώρες, έχουν ήδη αποσταλεί στην INTERPOL και EUROPOL για να εντοπιστούν οι υπόλοιποι χρήστες του προγράμματος, ο ακριβής αριθμός αρχείων που κατέχουν και για να αναγνωριστούν πιθανά θύματα παιδικής πορνογραφίας.Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Επισημαίνεται, ότι είναι η πρώτη φορά που η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχεδιάζει, οργανώνει, συντονίζει και υλοποιεί μια τόσο μεγάλης έκτασης αστυνομική επιχείρηση, στον παγκόσμιο διαδικτυακό ιστό.Το μήνυμα και ο απόηχος της επιχείρησης είναι ότι οι Αρχές επιβολής του νομού επαγρυπνούν. Κανένας παιδόφιλος δεν παραμένει στο απυρόβλητο. Η εγκληματική δράση τους αποκαλύπτεται και λογοδοτούν στη Δικαιοσύνη.

Απαντήσεις σε ερωτήματα σχετικά με το χρονικό της αστυνομικής επιχείρησης, τον τρόπο δράσης των χρηστών του προγράμματος και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επιχείρησης θα σας δώσει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.