Αυτό είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία στο Συκούριο

Αυτό είναι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία στο Συκούριο

Οι δράστες διέφυγαν μετά τη ληστεία με το συγκεκριμένο ΙΧ, το οποίο το εγκατέλειψαν κοντά στο γήπεδο του Συκουρίου, αφού πρώτα του έβαλαν φωτιά.

Το χρονικό της ληστείας

Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την ληστεία που έγινε λίγο μετά από τις δύο το μεσημέρι στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς στο Συκούριο Λάρισας, καθώς υπάρχουν υποψίες, από τον τρόπο δράσης των ληστών, ότι ίσως έχουν σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις και τα χρήματα προορίζονται για το λεγόμενο “επαναστατικό ταμείο”.

Εξετάζουν μάλιστα το ενδεχόμενο στη ληστεία να συμμετείχαν ο Νίκος Μαζιώτης ή ο Βασίλης Παλαιοκώστας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, λίγο πριν κλείσει η τράπεζα, μπήκαν μέσα τρεις άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, οπλισμένοι με πιστόλια. Αμέσως πλησίασαν τους υπαλλήλους και με την απειλή των όπλων τους ζήτησαν να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο το οποίο είχε χρονοκαθυστέρηση.

Περίμεναν λοιπόν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και αμέσως μετά άρπαξαν περισσότερα από 100.000 ευρώ και έφυγαν με ένα αυτοκίνητο στο οποίο τους περίμενε συνεργός τους, ο οποίος έπαιζε τον ρόλο του τσιλιαδόρου. Λίγα λεπτά αργότερα, οι ληστές αφού πυρπόλησαν το αυτοκίνητο έξω από το Συκούριο για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, διέφυγαν με άλλο όχημα. Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι το καμένο αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και είχαν τοποθετήσει πάνω πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι αξιωματικοί εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και τις μαρτυρίες των υπαλλήλων, ενώ ερευνούν εξονυχιστικά τους χώρους της τράπεζας στην προσπάθεια τους να εντοπίσουν αποτυπώματα και DNA, στοιχεία τα οποία ίσως ταυτοποιηθούν με άτομα που έχουν απασχολήσει για τρομοκρατία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες στο σημείο θα μεταβεί και κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, άλλωστε είναι περιοχή που έχει ξανααπασχολήσει για τρομοκρατία, αφού στις 24 Δεκεμβρίου του 1989, μέλη της “17 Νοέμβρη” αφαίρεσαν από το στρατόπεδο Συκουρίου Λάρισας μεγάλη ποσότητα από ρουκέτες των 2,36 και 3,4 ιντσών, σφαίρες, χειροβομβίδες και πυροκροτητές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.