Απόλυτα επιτυχημένη η άσκηση του ΛΣ/ΕΛΑΚΤ «Δωριέας 2014» (vid)

Απόλυτα επιτυχημένη η άσκηση του ΛΣ/ΕΛΑΚΤ «Δωριέας 2014» (vid)

Άσκηση ετοιμότητας με την ονομασία «Δωριέας 2014» στο κρουαζιερόπλοιο «Louis Olympia» στο λιμάνι της Ρόδου,πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η άσκηση ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την Διεθνή Σύμβαση «περί ασφαλείας ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα» με σκοπό την ετοιμότητα όλων των φορέων και υπηρεσιών που παρέχουν βοήθεια σε όσους κινδυνεύουν στην θάλασσα.

Το σενάριο της άσκησης ήταν ότι από πράξη δράστη εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο πλοίο που άρχισε να φλέγεται και στη συνεχεία να παίρνει κλίση από εισροή υδάτων. Κινητοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις ασφαλείας του νησιού με χερσαία, πλωτά και εναέρια μέσα για την διάσωση των επιβατών και τη σύλληψη του δράστη. Στο γυμνάσιο συμμετείχε το λιμενικό, η πυροσβεστική υπηρεσία, οι ειδικές δυνάμεις, μονάδα υποβρυχίων δυνάμεων, το EKAB, ο Ερυθρός Σταυρός και το σούπερ πούμα της πολεμικής αεροπορίας.

Την άσκηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, παρακολούθησαν, εκτός του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών.

Μετά το πέρας της άσκησης ακολούθησε εκδήλωση στο πλοίο, όπου βραβεύτηκαν φορείς που συμβάλουν στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας, καθώς και άλλοι που προσφέρουν υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης, έργο το οποίο, εκτός των άλλων, έχει και ανθρωπιστικό χαρακτήρα. Την άσκηση και την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.