Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για την υπόθεση στις Σκουριές – ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες για την υπόθεση στις Σκουριές – ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι

Με τις απολογίες των δεκατριών υπολοίπων κατηγορουμένων, οι οποίοι αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι, ολοκληρώθηκε η κύρια ανάκριση για την υπόθεση «Λάκκος Καρατζά» που αφορούσε μία σειρά από επεισόδια που συνέβησαν πέρσι σε περιοχές της βορειανατολικής Χαλκιδικής, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού. 

Από τους 29 κατηγορούμενους που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και απολογήθηκαν τις τελευταίες μέρες ενώπιον της ανακρίτριας Πολυγύρου, άπαντες αφέθηκαν ελεύθεροι, οι περισσότεροι εξ αυτών με περιοριστικούς όρους, ανάμεσα στους οποίους οι πρωτοφανείς -σύμφωνα με τους υπερασπιστές τους- όροι που τους υποχρεώνουν να μην πλησιάζουν σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές, όπως και σε απόσταση δέκα μέτρων από τους μεταλλωρύχους της εταιρείας. Το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου θα αποφανθεί για την παραπομπή ή όχι των εμπλεκόμενων προσώπων σε δίκη, εκδίδοντας το σχετικό βούλευμα. 

Το ίδιο δικαστικό συμβούλιο -εξάλλου- με ανάλογο βούλευμα θα αποφασίσει για την άλλη μεγάλη υπόθεση που χειρίστηκε τους τελευταίους μήνες η ίδια ανακρίτρια και αφορούσε την εμπρηστική επίθεση του περυσινού Φεβρουαρίου στις Σκουριές. Για την τελευταία αυτή υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 22 κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, όλοι τους μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού. Αμφότερες οι δικογραφίες περιλαμβάνουν βαρύτατες πράξεις σε βάρος των κατηγορουμένων, ανάμεσα στις οποίες αυτή της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.