ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θρασύτατη ληστεία με καλάσνικοφ στη Μονή Μαλεβιζίου

Θρασύτατη ληστεία με καλάσνικοφ στη Μονή Μαλεβιζίου

          Ληστεία με πειθαρχία και οργάνωση στρατιωτικής ομάδας κρούσης

Κινηματογραφική ληστεία εκτυλίχθηκε σε κοσμηματοπωλείο του χωριού Μονή Μαλεβιζίου στην Κρήτη, περίπου στις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, 3 δράστες που μπήκαν μέσα στο κατάστημα και με κουκούλες στα πρόσωπα αλλά και με την απειλή 2 Καλάσνικοφ, κατάφεραν και ακινητοποίησαν την υπάλληλο του καταστήματος, τον ιδιοκτήτη και μία φίλη τους.

Στη συνέχεια, αναφέρει το irakliolive.gr, άρπαξαν τις εισπράξεις καθώς και όλα τα αντικείμενα αξίας και τα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων μέσα στο μαγαζί και στη συνέχεια έβαλαν χέρι στα κοσμήματα που υπήρχαν στις προθήκες.

Όλα έγιναν σε πολύ σύντομο χρόνο και πριν χτυπήσουν συναγερμό και οι ληστές γίνουν αντιληπτοί. Τα κοσμήματα που άρπαξαν ήταν ιδιαίτερα μεγάλης αξίας ενώ μαζί τους πήραν και το σύστημα καταγραφής του καταστήματος (!) και στη συνέχεια οι τρείς κουκουλοφόροι με τα καλάσνικοφ τράπηκαν σε φυγή με ένα τζίπ πατζέρο!

Λίγη ώρα αργότερα και ενώ στο σημείο δεν άργησε να σπεύσει η ασφάλεια Ηρακλείου όταν ενημερώθηκε για τη ληστεία, ένα φορτηγάκι TOYOTA βρέθηκε να φλέγεται λίγο έξω από το χωριό Μονή.

Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική με ένα όχημα και τρεις άνδρες. Η ώρα ήταν 22.34. Το φορτηγάκι ήταν παρατημένο μέσα σε ένα λιόφυτο και είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Και δεν πέρασε μία ώρα, στις 00:21 και ένα ακόμα τηλεφώνημα για φωτιά σε όχημα που ήταν παρατημένο κάτω από ένα γεφυράκι, στο δρόμο προς Δαφνές σήμανε συναγερμό σε ασφάλεια και πυροσβεστική. Αυτή τη φορά καιγόταν το Τζιπάκι πατζέρο με το οποίο είχαν διαφύγει οι τρεις ληστές από το χωριό Μονή.

Στο σημείο πήγαν ένα όχημα με 3 πυροσβέστες και η φωτιά έσβησε στις 02:20 ενώ το όχημα και σε αυτή την περίπτωση καταστράφηκε ολοσχερώς.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, και στις δύο περιπτώσεις φωτιάς στα οχήματα κάποιοι είχαν χρησιμοποιήσει εύφλεκτη ύλη προκειμένου να οχήματα γρήγορα να τυλιχθούν στις φλόγες και να καταστραφούν ολοσχερώς όπως και έγινε.

Οι δράστες φαίνεται ότι ήθελαν με τον τρόπο αυτό να σβήσουν τα ίχνη τους ενώ τώρα για την υπόθεση στο κομμάτι των οχημάτων αναμένεται να συνεργαστούν το προανακριτικό της πυροσβεστικής με την ασφάλεια.

Την προανάκριση για τη ληστεία έχει αναλάβει η ασφάλεια Ηρακλείου ενώ οι δράστες της θρασύτατης ληστείας παραμένουν άφαντοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.