ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ναυάγιο με δύο νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Σάμου

Ναυάγιο με δύο νεκρούς μετανάστες ανοιχτά της Σάμου

Εκφράζονται φόβοι για περισσότερα θύματα

Δυο μετανάστες (ένας άντρας και μια γυναίκα) έχασαν τη ζωή τους και 13 μετανάστες (12 άντρες και μια γυναίκα) διασώθηκαν σε ναυάγιο που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή δέκα ναυτικά μίλια από το Καρλόβασι Σάμου.

Αρχικά ιστιοφόρο εντόπισε δυο μετανάστες μέσα στη θάλασσα και τους περισυνέλεξε. Το πλήρωμα ενημέρωσε το Λιμενικό και ξεκίνησε έρευνα για τον εντοπισμό άλλων μεταναστών.

Στην περιοχή έχουν φτάσει τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού. Στην όλη επιχείρηση συμμετέχουν και παραπλέοντα πλοία.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν υπάρχουν και άλλοι αγνοούμενοι. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλήρωμα του ιστιοφόρου ανέφερε πως στο σημείο που εντοπίστηκαν οι μετανάστες δεν βρέθηκε βάρκα. Οι διασωθέντες εν τω μεταξύ δίνουν συγκεχυμένες πληροφορίες κάνοντας λόγο για περίπου 35 άτομα που επέβαιναν συνολικά σε λέμβο που είχε ξεκινήσει από Τουρκία. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 4-5 μποφόρ.

Οι μετανάστες που έχουν εντοπιστεί μεταφέρονται με πλωτά σκάφη του Λιμενικού και με το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα στο λιμάνι της Χίου και στο Βαθύ Σάμου.

Επίσης τα ξημερώματα λιμενικοί διέσωσαν 47 μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της Χίου και κοντά στο Φαρμακονήσι.

Επίσκεψη Βαρβιτσιώτη σε Σύμη και Τήλο

Επίσκεψη στα νησιά της Σύμης και Τήλου θα πραγματοποιήσει σήμερα, Παρασκευή, και αύριο, Σάββατο, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης θα επισκεφτεί τις λιμενικές Αρχές των δύο νησιών, ενώ θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.