Συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Συλλήψεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας

Στη σύλληψη ενός ατόμου και στον σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων ακόμα για παιδική πορνογραφία προχώρησαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, μετά από στοχευμένες έρευνες που πραγματοποίησαν σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Zeppelin» διενεργήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου, μέσω του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System), οι οποίες στόχευαν στον εντοπισμό περιπτώσεων ανταλλαγής σεσημασμένων αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛΑΣ, εντοπίστηκαν ιδιαίτερα σημαντικές περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών, από χρήστες του διαδικτύου, με βασικό κριτήριο τον αριθμό και το είδος των αρχείων που παρατηρήθηκε ότι διακινούνταν στα διάφορα δίκτυα ανταλλαγής αρχείων.

Συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι χρήστες του διαδικτύου, εντός της Ελληνικής επικράτειας, χρησιμοποιώντας 199 διαφορετικές IP διευθύνσεις, που ανήκουν σε διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, κατείχαν και ήταν πρόσφορα για διαμοιρασμό αρχεία (εικόνες και βίντεο) που περιείχαν σκληρότατο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία και τα αποτελέσματα των ερευνών τέθηκαν υπ’ όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο διατάχθηκε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, ταυτοποιήθηκε ψηφιακά η εμπλοκή πέντε χρηστών – ιδιοκτητών συνδέσεων διαδικτύου και κατοίκων σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη ένας 43χρονος Έλληνας στην Αθήνα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του τρεις σκληροί δίσκοι. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Επίσης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ακόμα ατόμων, που στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Πρόκειται για έναν Κύπριο στο σπίτι του οποίου, στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε σκληροί δίσκοι, έναν 48χρονο Έλληνα στους Αγίους Αναργύρους, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής, έναν 37χρονο Έλληνα στον Κορυδαλλό, για τον οποίο δεν βρέθηκε κάποιο σχετικό στοιχείο, ωστόσο ερευνάται η τυχόν εμπλοκή τρίτων προσώπων και έναν 39χρονο Έλληνα στον Χολαργό, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 11 σκληροί δίσκοι και ένα usb stick.

Τα ευρήματα των αστυνομικών αρχών θα αποσταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.